- hirdetés -

Dodiként talán még többen ismerik – nem csupán lánglovagként, éveken át erősítette a helyi férfi kézilabdacsapatot. Augusztus 29-én erejét, kitartását is megmutatta.

– Kérek egy percet, most jöttünk bevetésből – indítja telefonbeszélgetésünket, egy-két perc múlva pedig már higgadtan, élménygazdagon eleveníti fel az augusztus 29-i, orosházi megmérettetést, a TFA (Toughest Firefighter Alive) Legerősebb Tűzoltó versenyét, ahol ő is harcba szállt. Kiválóan teljesített, bár azt mondja, hat másodperc miatt elégedetlen, végül negyedik lett a 30-40 évesek között.

Ambrus József
Ambrus József

– Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, ezt erősítették meg a már rutinosok is. Most először egyben volt a pálya, korábban két részben lehetett teljesíteni. Jó kihívás volt: 4 perc 15 másodpercet vártam el magamtól, 4.21-re sikerült, így pici hiányérzet van bennem. Mivel először vettem részt a küzdelemben, örülök a helyezésemnek – hangsúlyozza Dodi.

Rögtön hozzá is teszi, kollégája, Deák Sándor is remekül helyt állt újoncként, mindketten sok elismerést kaptak kollégáktól, orosháziaktól a verseny után. Dodi szerint jól szervezett megmérettetésnek adott otthont Orosháza, és bízik abban, jövőre újra ugyanitt találkoznak a legerősebbek.

Már öt éve

Ambrus József 2009 szeptember elsején jelentkezett szolgálatra az orosházi tűzoltóságon. Akkor a sport hozta vissza Orosházára – éveken át erősítette a helyi férfi kézilabdacsapatot. A csapatszellemet ma már a tűzoltóság kötelékében viszi tovább, ez mindig is fontos volt számára.

– Öt éve jöttem vissza Orosházára, és két kisfiú édesapjaként szerettem volna megalapozni a sportolói lét utáni életemet is. Jött egy lehetőség: tűzoltó lehettem. Ismeretlenül vágtam bele, ma már nagyon szeretem a munkámat. Az ember nem magányos farkas, csapatban dolgozunk, kiállunk egymásért, és néha valóban megszakadunk egy-egy mentés alkalmával – tette hozzá.

Azt mondja, a legfőbb szakmai célja a jövőre nézve: továbbra is megállni a helyét, munkabírásával és hozzáállásával kivívni a kollégák elismerését. Gyorsan még hozzáteszi: jövőre is megméretteti magát – ha egészségi állapota engedi, ott lesz a legerősebb tűzoltók versenyén.

Hét embere rovatunk korábbi cikkeiért kattints ide

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.