- hirdetés -

A nyár utolsó vasárnapja ebben az évben is kamaramuzsikával, baráti, kötetlen beszélgetéssel telt az evangélikus templomban.

Az eredetileg kertkoncertnek indult délután végül beköltözött a templomba, hogy a komolyzene hangjai zavartalanul jussanak el a zenekedvelőkhöz. (A főtéren zajló események közelsége miatt döntöttek így a szervezők – a szerk.)

A szerkesztőséghez eljuttatott beszámoló szerint az Alföld Vonósnégyes nyárbúcsúztató koncertjén úgy választotta műsorát, hogy a német romantikus szerző, Mendelssohn zenei sokoldalúságát minél jobban bemutassa. Elsőként bibliai ihletésű, rövid egyházi műveket hallhatott a közönség.

Az Alföld Vonósnégyes zenélvel búcsúzott a nyártól
Az Alföld Vonósnégyes zenével búcsúzott a nyártól

A híres “Dal szöveg nélkül” sorozat darabjai Hoffmann Ágnes első hegedűs, Szomorné Budai Mariann második hegedűs, Molnár János brácsás, Szomor István csellista vonói alatt keltek dallamra. Majd a már-már zenekari hangzást és a nagy előd, Beethovent idéző Esz-dúr vonósnégyes gyönyörködtette a közönséget.

Az egyházközség tervei szerint a tavaly indult kertkoncert-kezdeményezés a jövőben is tovább folyhat majd. Ezzel egy különleges hangulatú, közösségi és zenei élményt nyújtó alkalom köszön el a nyártól, és adott még egy kis derűt, feltöltődést a munkaév megkezdéséhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.