- hirdetés -

Bár már megvan a harmadik Európa-bajnoki cím, Kárai Tamás nem dőlt hátra, hanem lendületből megnyerte a magyarországi Eb futamot is.

Hazai közönség előtt szerepelni mindig nagy felelősség és lelkileg is megviseli az embert. A helyszínen izgulnak a családtagok, a barátok, a kollégák; a szurkolók elvárásairól már nem is beszélek. Egy nemzetközileg elismert pilótának, mint Kárai Tamásnak is meg kellett ezzel küzdenie az Autocross Európa Bajnokság magyarországi futamán.

– Sokan kérdezték tőlem a cseh futam után, hogy indulok- e még idén a bajnokságban, hiszen van még két futam hátra. Megvan a bajnoki cím, de nekem nem volt kérdés, hogy a magyar közönség előtt rajthoz állok. Számomra mindig fontos, hogy itthon jól szereplejünk. Ez inkább már presztízskérdés – fogalmazott Tamás.

Kárai Tamásnál nem volt gyorsabb pilota Franciaországban (Fotó: Kovács Zoltán)
Nyírádon is Kárai Tamás volt a leggyorsabb (Fotó: Kovács Zoltán)

– Mindent úgy csináltunk, mint a többi verseny előtt vagy közben. Felkészítettük az autót, rohangáltunk az alkatrészek után, fékpadon voltunk stb. De a futam helyszínén sem érzékeltem, hogy nekünk itt már nincs tét. Folyamatosan néztük az időeredményeket, állítottuk a gátlókat a pálya állapotához és emellett jól éreztük magunkat. Az első és második előfutamot megnyertük, mellyel egyenes út vezetett a döntő pole pozíciójához. Nagyon jó rajtot tudtam venni és ezzel bebiztosítottam az első helyemet az élen. A második- harmadik körben már spóroltam a technikával. Akkora előnnyel vezettem, amihez elég volt lazábban autózni – vont rövid mérleget a győztes.

Nem ér véget ezzel az évad Kárai Tomi számára. Folytatódik a hazai Rallycross Bajnokság és kitekintést tesz a külföldi pályákra is a magyarokon kívül, hogy a nemzetközi rallycrossban is megmutassa magát.

A magyar közönség szeptember 7-én találkozhat a háromszoros bajnokkal, Kakucson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.