- hirdetés -

Hagyományos rendezvényét tartotta az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete augusztus 20-án, derül ki beszámolójukból.

A Töhötöm utcán huszadik alkalommal gyűltek össze Szent Istvánra emlékezve, a közel másfélszáz résztvevő között voltak az aradi és a határhoz közeli Köröskisjenő nyugdíjasainak képviselői is.

Dr. Násztor Sándor egyesületi elnök megemlékezésében hangoztatta, hogy a legelső ilyen találkozó a korábbi, Könd utcai székházuk átadásával volt összekapcsolva. Ahogy az ország, ők is mindig tisztelettel emlékeztek országalapító királyunkra. Zalai Mihály alpolgármester köszöntőjében elismeréssel szólt azokról, akik aktív korukban megalapozták Orosháza jövőjét. Példaértékűnek nevezte, hogy a vendéglátói a civil törvénynek megfelelve, törvényszéken bejegyzett egyesületként tevékenykednek.

A szokásoknak megfelelően köszöntötték a 80 év feletti társakat, idén 45-en kaptak ajándékot. A jelenlévők egyperces néma főhajtással tisztelegtek a legidősebb tagok klubjának volt elnöke, Benczúr Pál emléke előtt.

Az ünnepség után közös ebéddel és zenés szórakozással töltötték a délutánt a város egyik legnagyobb nyugdíjas szervezetének tagjai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.