- hirdetés -

Augusztus 20-a délutánján zivatarral is számolhattak az ünneplők. Orosházán fakidőlések adtak munkát a tűzoltóknak, de 19 órától folytatódik az ünnepi program Gyopárosfürdőn.

Stábunkat Gyopárosfürdőn, a Kenyérünnepen kapta el a vihar – sokadmagukkal. A fürdő gyorsan kiürült, az eső elől a legtöbben hazamenekültek, Majka és Curtis koncertjét körülbelül a felénél fújták le a szervezők és elmaradt a Kenyérünnep szépe eredményhirdetése is. A szeszélyes időjárás ugyan emlékezetessé tette az idei augusztus 20-át, de nem tette teljesen tönkre.

Kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak megyeszerte, így Orosházán is Fotó: Melega Krisztián
Kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak megyeszerte, így Orosházán is  (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián, Rosta Tibor

Az időjósok szerint ennyi volt a zivataros időjárás mára, a szervezők pedig arról tájékoztatták az OrosCafét, hogy a programok 19 órától folytatódnak. A Rippel Brother’s színpadon, majd Demjén Ferenc ad koncertet, végül tűzijátékkal zárul a Kenyérünnep. Ahogyan egyébként csendesült az időjárás, elkezdtek visszaszállingózni a vendégek – ha bármi változás állna be a programba, azonnal szólunk Facebook oldalunkon.

Az orosházi tűzoltóknak bőven adott munkát az időjárás, riasztást kapott mindkét tűzoltó fecskendő. A Béke utcában fa dőlt villanyvezetékre, szintén fa okozott gondot a Szentesi úton, és közel negyed órára lezárták az utat Orosháza és Gádoros között, ennyi idő kellett a tűzoltóknak, hogy az útra dőlt terebélyes fát összedarabolják és az úttestről letakarítsák.

A megyei katasztrófavédelemhez eddig közel 30 segélyhívás érkezett, mindenhol fák okoztak gondot, melléképületre, villanyvezetékre dőltek, de személyi sérülés sehol sem történt – tudtuk meg Nagy Szilvia szóvivőtől. Az orosházi tűzolók illetékességi területén 12 riasztást jegyeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.