- hirdetés -

Ötven perc eredetileg, aztán még két szám – ennyit töltöttek a mogyorósbányai színpadon az orosházi fúvósok.

Először (de talán nem utoljára) vett részt az Orosházi Fúvószenekar a Mogyorósbányai Nyárzáró Fesztiválon, melyet a Komárom-Esztergom megyei település tizenegyedik alkalommal rendezett meg. Augusztus 16-án a fúvószene volt főszerepben Mogyorósbányán. A helyiek zenekara mellett három meghívott fúvósbanda szórakoztatta a nagyérdeműt, köztük volt az Orosházi Fúvószenekar is.

Fúvósaink – ígéretük szerint – folyamatosan posztoltak és csiripeltek kétnapos turnéjukról. Volt be nem tervezett séta felszereléssel együtt, szakadó nadrág és siker a színpadon. Ha szeretnéd megnézni, mi minden történt velük, akkor klikk az OFZE Facebook oldalára, vagy a Twitterükre.

 Vasárnap kipihenték a szombati fellépést és csoportkép is készült (Fotó: OFZE)
Vasárnap kipihenték a szombati fellépést és csoportkép is készült (Fotó: OFZE)

Már tavaly is meghívták fúvósainkat Mogyorósbányára, ám akkor Szigligeten léptek fel. Idén azonban sikerült eljutniuk a fesztiválra, és sokat is készültek rá, zombai turnéjuk után azonnal gyakorolni kezdtek, az utolsó héten már négy próbát is tartottak.

Megérte. A Fabók László karnagy vezette zenekar komoly repertoárral érkezett a fesztiválra, műsorra tűzték többek között Antonin Dvorak Piros, Fehér, Zöld indulóját, Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjét, Brahms VI: Magyar táncát, stb. Tíz darabot játszottak 50 perces műsoruk alatt, majd miután visszatapsolták őket, fújtak még kettőt. Végül a többi zenekarral összeállva, közösen is játszottak.

Jó volt a fellépés, remek a vendéglátás és élvezetes a vasárnapi csapatépítő csavargás – osztották meg velünk a fúvósok. Másnap ugyanis Esztergom és Párkány látnivalóival ismerkedtek az ofzésok. Sok pihenés egyébként nem jutott nekik, augusztus 20-án reggel ők ébresztik a várost, hiszen az államalapítás ünnepe nem telhet nélkülük Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.