- hirdetés -

A hét embere az Oros-haza Baráti Kör elnöke, aki fontosnak tartja a lokálpatriotizmust, és ezt tettei is tükrözik.

Nemrégiben Hét embere címen új rovatot indítottunk, Csányi László és Csapó Zsuzsa után most Kálmán Lászlót mutatjuk be.

Kálmán László
Kálmán László

László főállásban szenvedélybetegekkel foglalkozik, emellett számos közösségi és közösségépítő tevékenységben vesz részt, az Oros-haza Baráti Kör elnöke, egyben egyik alapító tagja.

A baráti kör egy olyan egyesület, amely a lokálpatriotizmust tűzte zászlajára, és ebben a szellemiségben szervez sikeres, sokak által látogatott programokat. jövő héten például Kötélhúzók éjszakáját, most pedig éppen Kultúrerdőt, aminek köszönhetően csütörtökön a katolikus templom előtti park kiállítótérré változott.

A Kultúrerdő ötlete Kálmán Lászlótól ered, elmondása szerint azért álmodta meg a tárlatot, hogy az emberek hétköznapjaiba észrevétlenül egy kis művészetet csempésszenek. Szereti az alulróljövő, underground, kicsit formabontó megoldásokat, az utcára vitt eseményeket, amelynek minden járókelő részese lehet. A hegy megy Mohamedhez – vallja. Bízik benne, hogy a következő hetekben a Széchenyi térre szervezett szabadtéri tárlat sok arra járónak szerez majd kellemes perceket.

László fontosnak tartja a lokálpatrióta szellemiséget, és azt is, hogy a városban kortól függetlenül mindenki otthon érezze magát, megtalálja a számára ideális programokat, és közösségi életet éljen. Sokat tesz érte, hogy valóban így legyen, ezért ő a Hét embere.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.