- hirdetés -

A Máltai Játszótéren működő baba-mama klub foglalkozásainak egyik szervezője. Nagy öröm számára, hogy aktív részese a helyi közösségnek.

A Hét embere néven nemrégiben új rovatot indítottunk, ez alkalommal Csapó Zsuzsát mutatjuk be, aki  korábban családgondozóként, a gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetőjeként dolgozott, jelenleg gyeden van egyéves kislányával. A sikeresen működő klubbal céljuk a segítségnyújtás is. Az Anyakuckóval a kicsik fejlődéséhez járulnak hozzá, megtapasztalják az együtt játszást, hamar közösségbe szoknak.

Csapó Zsuzsa
Csapó Zsuzsa

– Szerettem volna, hogy a kislányom megszokja a hasonló korú gyermekek társaságát, és én is igényeltem az anyukák közegét, ahol a mindennapi dolgainkról, felmerülő problémáinkról is tudunk beszélgetni – mondta Csapó Zsuzsa.

Hozzátette, a baba-mama klubban az anyukák között jó kapcsolatok alakultak ki, talán barátságok is szövődtek, sőt a foglakozásokon kívül is találkoznak. A hasznos információkon túl kizökkentik a mindennapi rutinból az anyákat és a babákat, valamint a közösséghez tartozás élményét is adják. Az összetartáshoz és a közös beszélgetésekhez sokban hozzájárul, hogy a klubba járók hasonló nehézségekkel és örömökkel találkoznak minden nap.

– Az Anyakuckó indulásánál nem gondoltuk, hogy az anyukák részéről ilyen nagy és folyamatos lesz az érdeklődés – emlékezett vissza Zsuzsa. – Nagy öröm a klub sikere, és hogy aktív részese lehetek ennek a közösségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.