- hirdetés -

A németországi Európa bajnoki futamot is megnyerte az orosházi autocross versenyző, így vezeti a tabellát. Következik a cseh futam, aki itt győz, a pontok mellett lélektani előnyt is szerez.

Volt ezen a versenyen minden: napsütés, por, eső és sár. De nem hiányoztak az izgalmas futamok sem a Matschenberg Offroad Arénában.

A számunkra legilletékesebb személy, Kárai Tomi sem unatkozott:
– Az utóbbi években ez a német futam mindig tartogat számunkra valami meglepetést. Valami váratlant, ami megnehezíti a dolgunkat és feladat elé állít, de így legalább édesebb a győzelem érzése is. Sokszor emlegettük hétvégén, hogy 2013-ban két motorunk is odaveszett a csatában. Az éjszaka közepén építettek motort a fiúk – emlékezett vissza Kárai Tamás.

Idén ilyen probléma nem volt, nagyon jól működött a Skoda Fabia. Kárai az időmérők alapján a negyedik helyről várta a folytatást.

Kárai Tamás alatt remekül működött a Skoda Fabia (Fotó: Kovács Zoltán)
Kárai Tamás alatt remekül működött a Skoda Fabia (Fotó: Kovács Zoltán)

– Az első előfutamban jól sikerült a rajt és az első helyen értem az ugratóhoz, de később, még ebben a körben a célegyenesre fordító kanyarban megtorpant alattam a Skoda és megforogtam. Ez pont annyi ideig tartott, hogy a mögöttem jövő Fejfar megelőzött. Másnap reggel kicsit változtattunk a beállításokon és így hiba nélkül hoztuk a második előfutamot. A harmadik előfutamban is az élre kerültem a rajt után, majd egy lekörözendő versenyzőtársam nem vette észre, hogy utolértem, nem tudtam mellette tempóban elmenni és Fejfar mind a kettőnket megelőzött – értékelte az előfutamokat a kiváló versenyző.

Megvolt az a kis plusz a győzelemhez

Kárai Tamás a három előfutam alapján az első sorból rajtolhattott a döntőben.
– A sok eső miatt nagy sár volt a pálya bizonyos részein és emiatt többen „bütykös” gumit tettek fel. Én úgy mértem fel a helyzetet, hogy még akkor is elég lesz a normál murva gumi, ha a rajtnál a legnagyobb sáron is kell átvergődnöm. Jó döntés volt, voltak olyan részei a pályának, ahol szinte már porzott a föld. A lényeg: magabiztosan nyertünk!

Küzdelmes és jó versenyhétvége volt. A java viszont még csak most kezdődik. Július 5- 6-án a csapatok, közöttük a Kárai Motorsport legénysége is a csehországi autocross szentélybe, Nova Pakára látogat. Ezen a pályán személyes harcként élik meg a versenyzők a küzdelmet. Szinte már presztízs, ha Nova Pakán jó szerepelsz. HAJRÁ!

Az Európa bajnokság állása három futam után:

1. Kárai Tamás 60 p
2. Václav Fejfar 41 p
3. Paulius Pleskovas 38 p

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.