- hirdetés -

Több mint nyolcvanan vettek részt a szakmai felkészítésen, a karatésok és az aerobikosok is fejlesztették tudásukat a táborban, ahol Növényi Norbert volt az egyik mesteredző.

A héten tartotta 26. nyári edzőtáborát az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület. Gyopárosfürdőn napi három edzés várt a karatésokra, és persze sok új szakmai tapasztalat – az elmúlt évek hagyományait folytatva ezúttal is vendégmesterek segítették fejlődésüket.
– A klub versenyzői mellett Budapestről és Szolnokról is érkeztek táborunkba, melyet idén is rengeteg munka, gyakorlás, tapasztalatszerzés jellemzett. Az ilyen jellegű programok egyik legfőbb előnye, hogy szélesebb körben több edző foglalkozik versenyzőink szakmai fejlődésével, nagyobb dózisban kapják meg a sportági információanyagot – emelte ki sihan Zsiga Zsolt, az orosházi klub elnöke és egyben vezetőedzője.

Az orosházi karatetábor résztvevőinek munkáját segítette Növényi Norbert olimpiai bajnok, hat küzdősport világbajnoka. A vendégedző szerint jó lehetőség a tapasztalatszerzésre, ha a megszokottól eltérő foglalkozásokon mélyíthetik a gyerekek és a felnőtt versenyzők is a tudásukat.

Volt kitől tanulni: mesterfogásokat mutat az olimpiai és világbajnok  Növényi Norbert (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Volt kitől tanulni: mesterfogásokat mutat az olimpiai és világbajnok Növényi Norbert (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A gyopárosfürdői tábor az egyesület aerobikosainak is hasznos volt – ahogyan a vezetőedző fogalmazott: mélyítették tudásukat és fejlesztették azokat a technikákat, amelyek gyakorlására hétköznapokon kevesebb idő jut. Zsigáné Mezei Beáta elmondta, a szakmai képzés mellett idén több játékot, vetélkedőt, kikapcsolódást csempésztek a programba. Az aerobikosok a tábor után egy kis pihenőt kapnak, majd folytatják a felkészülést az őszi versenysorozatokra.

Pénteken zárult a nemzetközi edzőtábor: a karatésok övvizsgájának már az orosházi edzőterem adott otthon. Erőnléti követelmények, technikai vizsga, majd a küzdelmek jelentették a legkomolyabb megmérettetést. A táborzáró ebéden már valamennyi résztvevő összegezhette: az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület idén is eredményes programot tudhat maga mögött, teljesítve a legfontosabbat: elősegíteni a versenyzők fejlődését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.