- hirdetés -

A városi szintű diákszínjátszásról készült könyv a művelődési központ kiadásában. Bemutatóját július 3-án 18 órától a művelődési központ színháztermében tartják, ahol fellépnek egykori és jelenlegi növendékek is.

Az elmúlt évtized nagyszínpadi produkcióinak fotóanyagából B. Imre Julianna szerkesztett kiadványt Tízen túl a zöld függöny előtt címen.

Tízen túl - érdemes lesz forgatni
Tízen túl – érdemes lesz forgatni

– A könyv azt hivatott megmutatni, milyen értéket hozott létre a színház eszközeivel a művelődési központ és a művészeti iskola adott közössége – vallja a szerkesztő. A húsznál is több előadás kapcsán jelenlegi és korábbi csoporttagok vallanak arról, mit jelent(ett) számukra ez a közösség és az előadások Piruett, Comedio, NagyOK, Kicsik csoportnéven, vagy a (F)Apácák Énekstúdió keretein belül.

A bemutatón fellépnek egykori növendékek, köztük olyanok is, akik már a színészi pályára léptek. Életre is kel néhány előadás, főleg a zenés műfaj jelenik meg a kínálatban. Dalokat adnak elő a Sül a banya, a Banyatanya előadások, valamint A Dzsungel könyve, A Szépség és a Szörnyeteg és a Légy jó mindhalálig musicalek szereplői.

Az ingyenes rendezvényre várják azokat, akik fellépői voltak ezeknek az előadásoknak, vagy nézőként emlékeznek egy-egy osztálytárs, vagy barát szereplésére. A könyvbemutató előtt 15 órától ingyenes játszóház (jelmezes fotózkodás, arcfestés és kézműves foglalkozás) várja a kisiskolás korosztályt a művelődési központban.

Újra megnyílik az Átjáró magamhoz

A művelődési központ NagyOK színjátszó csoportja újra előadja stúdiószínházi előadását, Átjáró magamhoz címmel július 2-án 19 órától. (A darabról írt kritikát itt találod.) Az előadás elsősorban a fiatalok mindennapjait jeleníti meg, de nemcsak nekik szól. A középiskolásokból álló csoport mintegy 50 perces előadása azoknak adhat élményt, akik jobban meg akarják ismerni ennek a korosztálynak a problémáit, ám a felnőttek is magukra ismerhetnek a szereplők élethelyzeteiben. A stúdiószínházi jelleg érdekes színházi élményt nyújt, hiszen az előadást a nézők a színpadról láthatják, néző és játszó karnyújtásnyira van egymástól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.