- hirdetés -

Frankfurt adott otthont május elején a fodrász világbajnokságnak, amelyen Kovács R. Ádám dobogós helyezésével történelmet írt.

Kovács R. Ádám versenyeredményeiről többször beszámoltunk már, legutóbb a magyar bajnokságon elért sikeréről írtunk, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott. A mindössze 22 éves csorvási fiatalember az egykori Harruckern iskola falai között tanulta ki a fodrász szakma alapjait, nem is akárhogy. Számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyította, mestere a szakmának; többek között Európa-bajnokság 4. hely, világbajnokság 12. hely, és a már említett Magyar Bajnokság 1. hely.

Május elején pedig egy álma vált valóra a frankfurti világbajnokságon, hisz az OMC (a legrangosabb fodrász világszervezet) történetében az első magyar versenyző, aki Férfi Fodrászatból egyéni világbajnoki 3. helyezést ért el. De ne feledkezzünk el a csapatban elért 4. helyezésről sem, amit Gyuris Nikolettel és Nyári Bélával együtt értek el Gents Technical (férfi technikai) versenyszámban.

Koncentráció, precizitás - Ádám verseny közben (további képekért klikk ide) Fotó: OMC World
Koncentráció, precizitás – Ádám verseny közben (Fotó: OMC World

Ádám, amikor egy-egy versenyre készül, nem ismer lehetetlent. Munka mellett órákig gyakorol, lemond a szórakozásról, és pénzt gyűjt. Hisz egy ilyen rangos versenyre, mint a világbajnokság, nem kevés a nevezési díj (a babafejről, egyéb kellékekről nem is beszélve). De mindezt nem bánja, hisz amikor a dobogó harmadik fokára állhatott– az kárpótolta mindenért.

– Mindent félretettem az elmúlt fél évben. Kéthetente jártam Pestre, ahol versenytársaimmal, valamint Ress Károly többszörös magyar és nemzetközi bajnok mesterfodrász segítségével készültünk a világbajnokságra. Nem volt könnyű időszak, hisz munka mellett tettem mindezt, sőt még esti tagozatos gimnáziumba is jártam, most érettségizek. Mindezt nem panaszkodásképpen mondom, de vannak, akik csak a sikert látják és ezt az oldalát már nem nézik, pedig ez is vele jár – emelte ki Ádám.

Kovács R. Ádám harmadik lett a vb-n
Kovács R. Ádám harmadik lett a vb-n

A mezőny igen erős volt, a megmérettetésen 9 ország csapata – a magyarokon kívül dánok, norvégok, japánok, oroszok, németek, franciák, lengyelek, taiwaniak – vettek részt, és számos egyéni versenyző is volt.

– Jól szervezett verseny volt, ahol úgy érzem sikeresen szerepelt a magyar csapat és jómagam is! Az egész megmérettetés, de leginkább az eredményhirdetés hatalmas élmény volt, nagy örömmel és büszkeséggel töltött el hogy együtt kiabálhattuk a szakmában már neves magyar versenyzőkkel a ” Ria-Ria- Hungariát”. Még mindig kicsit hihetetlennek tűnik, hogy az OMC történetében én vagyok az első magyar versenyző, akinek Férfi Fodrászatból egyéni világbajnoki 3. helyezése van! – mondta a fiatal tehetség.

Ádám távlati tervei között egyelőre most egy sikeres érettségi szerepel, majd egy kis pihenő után újra munka, de már a fővárosban, és folytatja a versenyzést is.
– Szeretnék kijutni a 2016-os koreai világbajnokságra is, de ez még oly távoli terv, hogy ki tudja, addig mi minden történik velem. Hálás vagyok mindenkinek, aki hitt bennem, és segített e cél elérésében, külön köszönöm Ress Károlynak a versenyre való felkészítést, és Cseh Istvánnak az erős szakmai alapokat – emelte ki a fiatal fodrász.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.