- hirdetés -

Összesen 1520 kiló szemetet gyűjtöttek a hétvégén Orosházán – több oktatási intézmény és civil szervezet is csatlakozott a TeSzedd! – önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Az országos szemétszedő akciót 2011-ben rendezték meg először azért, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsák a környezetvédelem fontosságára, egyúttal népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást.

A május 9-e és 11-e közötti akció keretében Orosházán hét helyszínen 1554-en gyűjtötték a szemetet. A Rákóczitelepi iskolások már pénteken nekiláttak, hogy megtisztítsák az utcákat, a többi aktivista szombaton kerített sort “tavaszi nagytakarításra”.

A Vörösmarty iskolásból mintegy 600 tanuló és kísérő tanáraik dolgoztak, a belvárosban és a Bajcsy-Zsilinszky utcán egészen az Orosháza tábláig szedték a hulladékot. Az említett intézmények mellett még több iskola és civil szervezet is csatlakozott a programhoz, az Orosházi Íjász Egyesület az Alföld Gyöngye Hotel mögötti területet tisztította meg, azt a pályát, ahol rendszeresen gyakorolnak az egyesületi tagok.

Az íjászok a gyakorlópályájuk környékét tisztították meg a hulladéktól (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az íjászok a gyakorlópályájuk környékét tisztították meg a hulladéktól (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi önkéntesek összesen 1520 kiló szemetet gyűjtöttek össze. A zsákokat gyűjtőpontokban helyezték el, amelyeket az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. a hódmezővásárhelyi illetve a békéscsabai hulladéklerakóba szállított.

Országosan több mint 1800 helyszínen, a becslések alapján mintegy 180-200 ezer ember szedhette a szemetet.

Ha szeretnél többet megtudni a TeSzedd! akcióról, kattints ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.