- hirdetés -

Folyik a munka a kormányhivatalban, épül az új ügyintézési rendszernek helyet adó kormányablak. 

A munkálatok haladásáról tájékozódott Simonka György országgyűlési képviselő április 14-én, amikor az orosházi kormányhivatalban járt.
– A jövőbeni közös munka egyeztetése miatt kerestem fel a kormányhivatal vezetőjét, Lustyikné dr. Papp Anikót. Arról érdeklődtem, miben tudom segíteni a hivatal munkáját, milyen elképzelések alakultak már ki a színvonalas munka megfelelő körülményeinek kialakításához. A tárgyalásra meginvitáltam az orosházi Széchenyi Programiroda vezetőjét, Kovács Pétert is, hogy konkrétabb fejlesztési lehetőségekről tudjunk egyeztetni a hivatalvezető asszonnyal – tájékoztatott Simonka György.

A jövőbeni lehetőségekről egyeztettek a kormányhivatalban
A jövőbeni lehetőségekről egyeztettek a kormányhivatalban

– Országosan a következő uniós fejlesztési időszak előkészítése folyik, ezen dolgozunk Orosházán is. A terveinkben az szerepel, hogy 1 millió eurós határig ingyenes pályázatírással segítenénk a térségben működő vállalkozásokat és önkormányzatokat, ehhez azonban bővíteni kellene a dolgozói létszámunkat s a jogosultságaink körét. Kormányzati jóváhagyásért folyamodtunk az ügyben, s ha megkapjuk a lehetőséget, az – a járási hivatal tervei mellett – az orosházi térség számára óriási előnyt jelenthet, hiszen precíz, pontos, hiánypótlást nem igénylő anyagokkal gyorsíthatjuk meg a támogatások igénylését – vetítette előre Kovács Péter irodavezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.