- hirdetés -

Nevetés, lúdbőr, könnyek, a végén tapsorkán. Röviden így lehetne összefoglalni a (F)Apácák Énekstúdió Légy jó mindhalálig című előadását.

A Légy jó mindhalálig musicalben szereplő húsz, gyönyörű hangú fiatal nem csak szeret, de tud is énekelni, ezt be is bizonyították mind a három előadás alkalmával, több mint nyolcszáz fős közönség előtt. A musicalt április 13-án egyszer, és 14-én kétszer mutatták be a stúdiósok a művelődési ház színpadán, a művészeti iskola Tavaszi Művészeti Fesztiváljának keretében.

Móricz Zsigmond híres regényének adaptációját már néhány évvel ezelőtt műsorra tűzték, azonban most új szereposztással, új helyszínen láthatta a közönség. Nyilas Misit bájos naivsággal alakította Csizmadia Réka, a Valkay tanár urat megformáló Halupa Zoltán hiteles játékának köszönhetően mindenki azzal a meggyőződéssel térhetett haza, hogy az élet szép, az élet minden.

Csizmadia Réka alakította a debreceni diákot, Nyilas Misit Fotó: Kecskeméti Krisztina
Csizmadia Réka (k) alakította a debreceni diákot, Nyilas Misit (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Nagyházi Renátának pedig kifejezetten jól állt Nagy úr szerepe. Feltétlen ki kell még emelni Kovács Szabolcsot, akit Pósalaky úr szerepében láthattunk, és aki a Bűnös című dal fantasztikus előadásával megborzongatta a nézőtéren ülőket. Minden művészpalánta jól énekelt, a fiatalok előadásán meglátszott a rengeteg munka, a lelkesedés, szívvel-lélekkel voltak jelen a színpadon. 

A stúdió vezetője, egyben az énekesek felkészítő tanára, Nagy Krisztina is jelmezbe bújt, és növendékeivel együtt énekelt a színpadon. A csodás korhű díszletek Felföldiné Tóth Erika keze munkáját dicsérik.

Amikor legördült a függöny, a kulisszák mögött egy nagyon összeszokott csapattal találkoztam, akiknek tagjai mérhetetlenül boldogak voltak, hogy remekül sikerült az előadás (és annak is, hogy ehhez a közösséghez tartozhatnak), ugyanakkor könnyeikkel küszködtek, hogy ez volt az utolsó – egyelőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.