- hirdetés -

Tizedik alakalommal rendezik meg az Aranymasni találkozót április 16-án a művelődési házban. Az értelmi sérült fiatalok kulturális rendezvényén mintegy 500 résztvevőre számítanak.

A Vadvirág Esély Klub szervezésében és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület által támogatott Aranymasni találkozóra a helyiek mellett Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is várnak fellépőket. A rendezvény évről évre egyre népszerűbb, tavaly mintegy 400-an vettek részt, idén már közel 500-an jelezték részvételi szándékukat.

– Célunk, hogy idén is lehetőség nyíljon a sérült fiatalok tehetségének bemutatására, a közös szórakozásra az integráció jegyében. Ebben az évben arany, ezüst, bronz, és különdíjat ítélnek oda a zsűritagok. A Vadvirág Esély Klub 3 zenés produkcióval készül. A találkozót zenés mulatság zárja, ahol lehetőség nyílik ismerkedésre más intézmények dolgozóival, fiataljaival. A város általános iskoláit is invitáltuk arra, hogy nézzék meg, milyen csodákra képesek a sérült emberek is! Iskolánként kb. 5 főt tudunk fogadni, mert lassan kinőjük a művelődési ház adta lehetőségeket is – tudtuk meg Szokolai Olasz Mónikától, az Egységes Szociális Központ (ESZK) Nappali Ellátásegységének vezetőjétől.

A találkozón a tavalyi évhez hasonlóan választható kategóriák: néptánc, társastánc, modern tánc, ének, vers, próza, színpadi játék, zenés színpadi játék, bábjáték, egyéni hangszeres zene előadása, illetve zenekar és együttes szerepeltetése. Pályázatot is hirdettek „Életképek a fogyatékosság tükrében”címmel, melyre várják a témafotókat, képzőművészeti vagy irodalmi alkotásokat. A legjobbakat itt is díjazzák.

A rendezvényre jegyek válthatók április 16-án a művelődési ház előterében, a találkozó 9 órakor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.