- hirdetés -

Kovács-Rohoska Ádám fodrász gőzerővel készül a frankfurti világbajnokságra, előtte azonban a Miskolcon rendezett magyar bajnokságon szárította össze az első helyet.

Kovács-Rohoska Ádám fodrász már több hazai és nemzetközi versenyen bizonyította, jól választott hivatást. Ádám az egykori Harruckern iskolában tanulta ki a szakma alapjait. A fiatal tehetség március 16-án, Miskolcon, a Magyar Fodrász és Kozmetikus Közhasznú Egyesület által rendezett Magyar Bajnokságon ismét remekelt, a rangos versenyen Szevelényi Dániellel közösen képviselték Békés megyét senior (felnőtt) versenyszámokban.

Ádám férfi fodrász technikai kategóriában indult két versenyszámban is: klasszikus- és creative frizura szárításban mutathatta meg tehetségét és gyorsaságát, hisz a precíz munkát időre kellett teljesíteni. Az előbbiből az első, míg utóbbiból a második helyet zsebelte be, összetett pontszáma alapján pedig kiérdemelte a magyar bajnok címet.

Ádám csapattársával Gyuris Nikolettel verseny közben
Ádám csapattársával Gyuris Nikolettel verseny közben

– Természetesen erre a versenyre is sokat gyakoroltam, de több mint fél éve valójában a frankfurti világbajnokságra készülök, amit májusban rendeznek. A megmérettetésen csapatban, Gyuris Nikolettel és Nyári Bélával fogjuk képviselni Magyarországot a Gents Technical (férfi technikai) versenyszámban. A magyar bajnokság nagyon jó „gyakorlóverseny” volt a vb előtt, mivel segít hozzászokni a versenyen fellépő stresszhelyzetek legyőzésére. Ugyanakkor már több mint 6 hónapja, kéthetente Budapestre utazok, hogy csapattársaimmal segítsük egymást, felkészülésünket Ress Károly többszörös magyar és nemzetközi bajnok mesterfodrász kíséri figyelemmel – emelte ki Ádám.

A fiatal tehetség terveit is megosztotta. A jövőben a továbbképzésekre szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni, főként hajvágás és hajfestés területén. A versenyek tekintetében pedig szakágváltáson gondolkodik, női fodrászatban is szeretné magát kipróbálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.