- hirdetés -

Mindenki csak úgy nevezi, az Állomás utcai büfé – és így él 42 éve a köztudatban. Czuth Istvánné Karkus Ilona ugyanis már ennyi ideje süti itt lángosait, töretlen sikerrel és kitartással.

Édesanyjával fabódéban kezdtek árulni az Állomás utcán, amit 8 évig béreltek, majd mikor a bérbeadó család elköltözött, megvásárolták tőlük mostani házukat. Bódéból ház, házból üzlet lett: apránként bővült a bolt, s annak kínálata is. Mára már nem csak lángost, de lepényt, és különböző sülteket is árulnak a büfében.

– Kereskedő az eredeti szakmám, a Huba utcai ábécében dolgoztam. A május 1-jei programokkor többször lehetőségünk volt kitelepülni a Mikolai-kertbe. Ilyenkor én is sütöttem-főztem az ünneplőknek, tetszett a nyüzsgés, és végül kedvet kaptam a szakmához. A lángossütés rejtelmeit édesanyámtól lestem el, ő ugyanis az egyik barátnője lángossütőjénél dolgozott, Kaszaperen. Ott tanulta ki a szakma rejtelmeit – tudtuk meg Karkus Ilonától, hogyan is indult el annak idején.

Friss és finom falatokat kínál évtizedek óta az Állomás büfé
Friss és finom falatokat kínál évtizedek óta az Állomás büfé

Nem ment minden döccenő mentesen az évek során, de Icuka kitartó lendületével, családi, közös erővel végül elgördültek az akadályok. Jelenleg két állandó, és egy alkalmi dolgozó segíti a mindennapokban.

A szeretettel, nagy tapasztalattal készült ételek hírét messzi viszik a jóllakott, és elégedett vásárlók: sokan évek, évtizedek óta járnak vissza az Állomás utcai büfébe, még olyanok is, akik elszármaztak Orosházáról. Persze a fiatalabbak sem vetik meg a jó falatokat, sokszor térnek be a büfébe.

– Igazán szeretem a szakmát, az embereket, és a munkámat. Csak akkor tud az ember tökéletesen dolgozni, ha szünet nélkül, folyamatosan csinálja azt, amiben jó – fogalmaz Czuth Istvánné Karkus Ilona, majd mosolyogva hozzáteszi: míg ereje engedi, viszi az üzletet, és reméli, családban marad az Állomás utcai büfé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.