Fejleszt a fürdő, hosszú távú elképzelések vannak

A medencetér munkálatai befejezés előtt állnak, az üvegtető felújítását viszont hamarosan megkezdik. Így a fedett gyógymedence szezonnyitáskor megújulva várja majd a pihenni, gyógyulni vágyókat.

A munkálatok helyszínén február 19-én tartottak bejárást, ahol már a következő tervekről is szó esett.
– A most folyó beruházást önkormányzati forrásból, illetve a helyi üvegipari cégekkel összefogva valósítjuk meg. A gyógymedence felújítása régi vágya volt az orosházi fürdőző közönségnek, a továbbiakban viszont szeretnénk megoldani az uszoda fedését és felújítását is. Ezekről a tervekről is egyeztettünk Simonka György képviselő úrral – tájékoztatott Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. vezetője.

A most folyó munkálatok során a medencetér mellett megújultak a járófelületek, és hamarosan hozzáfognak az üvegtető rekonstrukciójához, a fémtartó szerkezetek pedig új festést kapnak.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hosszú távú elképzelésekről is egyeztettek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A látottak alapján komplex terv alakult ki az 50 méteres és a mögötte lévő tanmedence paplanfedésére, a közlekedők kialakítására és a gépészeti részek felújítására. Ez azt is jelenti, hogy egy több mint 200 millió forintos beruházásról van szó. Többen kerestek már azzal, hogy az úszó gyerekek és szüleik, a versenyzők számára fontos ez a beruházás, így most keressük a megvalósítás lehetőségeit. Azért dolgozunk, hogy bekerülhessen a terv a területi operatív programba. Emellett az is fontos cél, hogy tovább növeljük a vendégforgalmat a fürdőben, így marketingakciókat indítunk. Hamarosan idegenforgalmi táblákat helyezünk ki a forgalmas főutak mellé, illetve internetes kampányt indít a TDM, hogy a fürdő mellett a vendéglátóhelyek forgalma is tovább növekedjen – mondta a bejárást követően Simonka György országgyűlési képviselő.

Csizmadia Gergely egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a megújult szauna-parkban április 12-13-án rendezik meg a Szauna Oscar országos döntőjét, ami a helyi szaunázó közönség mellett ismét csak idecsalogathatja a turistákat.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás