Akciókkal indítjuk a tavaszt! ÚjHÁZ ​vakolatok elképesztő áron! www.ilovszkytuzep.hu

Fejleszt a fürdő, hosszú távú elképzelések vannak

A medencetér munkálatai befejezés előtt állnak, az üvegtető felújítását viszont hamarosan megkezdik. Így a fedett gyógymedence szezonnyitáskor megújulva várja majd a pihenni, gyógyulni vágyókat.

A munkálatok helyszínén február 19-én tartottak bejárást, ahol már a következő tervekről is szó esett.
– A most folyó beruházást önkormányzati forrásból, illetve a helyi üvegipari cégekkel összefogva valósítjuk meg. A gyógymedence felújítása régi vágya volt az orosházi fürdőző közönségnek, a továbbiakban viszont szeretnénk megoldani az uszoda fedését és felújítását is. Ezekről a tervekről is egyeztettünk Simonka György képviselő úrral – tájékoztatott Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. vezetője.

A most folyó munkálatok során a medencetér mellett megújultak a járófelületek, és hamarosan hozzáfognak az üvegtető rekonstrukciójához, a fémtartó szerkezetek pedig új festést kapnak.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hosszú távú elképzelésekről is egyeztettek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A látottak alapján komplex terv alakult ki az 50 méteres és a mögötte lévő tanmedence paplanfedésére, a közlekedők kialakítására és a gépészeti részek felújítására. Ez azt is jelenti, hogy egy több mint 200 millió forintos beruházásról van szó. Többen kerestek már azzal, hogy az úszó gyerekek és szüleik, a versenyzők számára fontos ez a beruházás, így most keressük a megvalósítás lehetőségeit. Azért dolgozunk, hogy bekerülhessen a terv a területi operatív programba. Emellett az is fontos cél, hogy tovább növeljük a vendégforgalmat a fürdőben, így marketingakciókat indítunk. Hamarosan idegenforgalmi táblákat helyezünk ki a forgalmas főutak mellé, illetve internetes kampányt indít a TDM, hogy a fürdő mellett a vendéglátóhelyek forgalma is tovább növekedjen – mondta a bejárást követően Simonka György országgyűlési képviselő.

Csizmadia Gergely egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a megújult szauna-parkban április 12-13-án rendezik meg a Szauna Oscar országos döntőjét, ami a helyi szaunázó közönség mellett ismét csak idecsalogathatja a turistákat.


Hogyan tudsz hozzászólni? Itt a segédlet
 • azember

  Érdekes módon a szakemberekről, tervezésről szó se esik. Úgy tűnik, hogy a laikusok majd egymás között eldöntik a fejlesztés tartalmát és mikéntjét. Ennyire sok pénz van? Nem inkább szakemberekkel kellett volna egyeztetni? Mert nem olcsó mulatság az üzemeltetés sem, – legyen az akármelyik szóba jöhető megoldás is – ezért jó néhány megvalósítási variánst kellene vizsgálni és összevetni! Nem minősíthető jó döntésnek az sem, hogy a fedett esetében nem követték a legutóbbi pályázati terv koncepcióját és így elmaradt a víztér ketté választása(két vízhőfok!) is! Az 50 méteres medence esetében egyrészt át kellene még gondolni annak szerkezeti állapotát, másrészt az eltérő szezonális hasznosítások lehetőségének biztosítását is, a lefedés módozatának megválasztásához, de a továbbiakat is, mert ezekkel még a fürdő nem lehet kész! Tehát, hol egy fejlesztési program, melynek első lépése lehetne amiről a tájékoztatóban szó esett?

 • az12345

  De most komolyan.Ezekről a tervekről is egyeztettünk Simonka György képviselő úrral – tájékoztatott Csizmadia Gergely.Ki ennek a szerencsétlen Orosházának a képviselője a parlamentben?Idáig azt hittem Dancsó József.Ezek szerint fölöslegesen van a parlamentben,és veszi fel a fizetését.Lehet szidni Simonkát,meg lehet köpködni,de ez a pali tényleg mindenütt ott van.Szerintem még nem volt egy ilyen agilis jelölt a rendszerváltás óta Orosházán.Egyébként tényleg szégyen,hogy Pusztaotlakáról kell jönnie egy ilyen örökmozgó a városért tenni akaró embernek, mert Orosházán senki nem alkalmas erre.Én úgy vagyok vele,hogy lesz@rom melyik párt embere lesz a képviselőnk,a pártválasztásra ott a listás szavazás,de tisztán látszik semelyik másik jelölt nem tesz semmit rajta kívül.Még a hangjukat sem hallani.

 • azember

  Ebben az országban a rendszerváltás óta – de az utóbbi ciklusban egyáltalán – nem volt arra példa, hogy ellenzéki országgyűlési képviselő kijárhasson bármit is! Esélye sincs, közelébe se kerülhet a lehetőségnek. Simonka a FIDESZ által központilag kijelölt személy erre a pozícióra, Orosháza(úgy egészében) szégyene ezért e miatt nem állapítható meg, szerintem. Nyilván vannak a városban nála jobb képességű, felkészültebb és legalább annyira tettre kész emberek mint Ő. De…! Egyébként Simonka képviselő is csak annyit tud kijárni, amennyit a háttere neki szánt, hiszen a többieknek is kell, hogy maradjon elég, a választási nyerési esélyek javításához. A meg is valósítható ígérhető mennyisége pedig nem végtelen. A fejlesztések elosztásának pedig nem a legtisztességesebb és nem is a legjobb eredményt hozó módszere a kijárásokra való alapozás, vagyis többnyire arra, hogy kiknek vannak jobb kapcsolatai?

 • az12345

  Nem mondom nincs igaza,de ha lenne a városban alkalmasabb,akkor nyilván azt jelölné a Fidesz.Szerintem nincs.És ha jó kapcsolatai vannak valakinek az a város szempontjából sem utolsó.Lehet a csuporból így több csöppenne ide is.Nemde?

 • azember

  Tiszteletben tartva a véleményét, még az alábbiakat tenném hozzá az előzőekhez:
  Mivel politikai párt választja ki és támogatja a képviselő jelölteket, furcsa lenne, ha maguknak – a céljaik megvalósításának végrehajtásához – nem az összességében(!) legjobban megfelelőt választanák.
  Bárminek a megvalósításához szükséges eszközök közül a jó kapcsolatokat csak prioritásuk esetén illetem negatív jelzővel.

 • Dr.Kotász!!!! Dr.Kotász!!!

  Így vagyok ezzel én is. Nem érdekel, hogy ki milyen pártnak a tagja, ha tesz a városért és a térségért. Egyetértek azzal, hogy a módszerváltás óta nem volt ilyen agilis jelöltje a városunknak és a térségünknek. Lehet, hogy nem is itt tartana a térség ahol tart most. Amúgy amit tett és tesz szerintem az lenne a minimum elvárás egy képviselővel szemben.

  “..tisztán látszik semelyik másik jelölt nem tesz semmit rajta kívül.Még a hangjukat sem hallani…”

  Na ebben van igazság, nem is kevés. Szívesen olvasnám, hogy melyik képviselő és képviselőjelölt mit tett és mit kíván tenni a város és a térség felemelkedéséért.

  A fürdőhöz visszatérve, érdekes, hogy amióta Simonka révén felállt a TDM iroda és elkezdték egy korábban külsős szakember!!!! vezetésével menedzselni a térséget és Gyopárosfürdőt azóta – mint a hírekben is olvasható volt – felébredt a Csipkerózsika álmából.

  Elgondolkodtató, hogy lassan fél évszázad alatt sem sikerült a klf színű politikai ciklusoknak lefedni az uszodát, még egy nyamvadt felfújható ponyvával sem. ehhez is úgy látszik, hogy Simonka kell.

 • azember

  Leírtam, – ha elolvasta figyelmesen – hogy Simonka a FIDESZ saját választása(tessék ezt elvitatni, ha lehet!) és ő oda megy, azt csinálja amit a pártja diktál, azt ígéri amit a pártja bele tesz a batyujába, amiket majd már ki se kell harcolnia a megvalósításhoz(sajnos hasonló lett volna a történés, ha éppen a másik nagy párt van éppen hatalmon, ez ma még egy ilyen ország és ez a nagy baj). Így szoktak a PÁRTOK programjuk végrehajtásához hiteles embereket “csinálni”, hogy hatalmukat megőrizzék, vagy meg- vissza szerezzék. Amit a Simonkával – neki minden feltételt és eszközt biztosítva – végig csináltattak itt, ahhoz a MÁSIK OLDAL-ról akár egy ZSENI se férhetett volna hozzá! Pl. az MSZP-s képviselő, vagy csak egy CIVIL ember járhatott volna Dancsó polgármester nyomában, mint az árnyék, stb.? Simonkát többet láthattuk a környék helyi tömegkommunikációs csatornáin, a neten, stb., szerepelni, mint annak idején a Rákosi képeket, pedig azok is minden nagyobb falfelületen ott voltak. Na ezek az egyenlő esélyek kis hazánkban.
  A fedett uszoda létesítésének eddigi elmaradásának felelősségét pedig a POLITIKAI PÁRTOK nyugodtan eloszthatják egymás között, akár egyenlően is, hogy jobban közelítsük az igazságot. A szakmai hátterük és a kezdeményező késztetés a Hivatalban – dokumentálhatóan – jelen volt 1990 és 2010 között is, a változó megvalósítási lehetőségekkel együtt. Rajtuk múlott!

 • Dr.Kotász!!!! Dr.Kotász!!!

  “..Simonka a FIDESZ saját választása(tessék ezt elvitatni, ha lehet!) és ő oda megy, azt csinálja amit a pártja diktál, azt ígéri amit a pártja bele tesz a batyujába…”

  Ez így igaz, de valamit mégis csak tud amit az eddigiek nem, mert megpakolták /ják a batyuját rendesen.

  Pedig volt itt olyan képviselő is aki emlékezetem szerint önkormányzati miniszter is volt. Mit érzett meg belőle a térség és a városunk ?? Semmit.

  Nem olvastam sehol az elmúlt 4 évben és most sem, hogy a képviselők és jelöltek mit tennének a térségért és és a városért ha ők lennének a térségünk képviselői. Ön olvasott ilyet valahol?

 • russy

  Teljesen egyetértek azember-el, sajnos ez nem ilyen egyszerű, meg kell nézni a körülményeket is, nem hiszem hogy pl. Dancsó József nem állt volna itt ki Orosházáért, és nagyon kellemetlen volt neki a saját városában állandóan Simonkával pózolni, mert ő egyáltalán nem a saját erejéből ilyen agilis, hatalmat adtak a kezébe és olyan ígéreteket, amit valószínűleg nagy részt be is tud tartani, lehet egyébként Dancsó ezt szóvá is tette, rögtön felkerült Budapestre egy zsíros állásba, na ha ehhez van gyomra és el is fogadta akkor egészségére. Valaki tényleg azt hiszi, hogy a szakmai tudása miatt került fel? (egyébként lehet hogy jó a szakmai tudása), de a fidesznél senki nem a szakmai tudása miatt kerül ilyen pozicióba az tuti.
  Abban egyetértek, ha Simonka őszintén, függetlenül a fidesz támogatása nélkül és csak az emberek érdekében tenné azt amit, akkor egy példaértékű képviselő lenne és mindenkinek így kellene képviselnie a választóit, de sajnos ezt nem lehet a fideszbe, mert nagyon szigorú a pártfegyelem és itt Orosházán pl Dancsónak kuss van, illetve a többieknek is nem ők a kiválasztottak.
  Ami nagyon mutatja milyen a fidesz, biztos hallott a gyöngyösi polgármesterről, aki független az új törvény szerint több ajánlást adott, pl a fidesz mellett Vona Gábornak is 30 éves családi barátság miatt illetve ő is egy ember egy választó.
  A fidesz azonnal közölte semmilyen támogatást nem kap ezután a fidesztől a tetteiért, tehát hogy visszatérjek ide Orosházára, mind Dancsónak mind Simonkának, ha labdába akar rúgni el kell fogadnia, hogy sem saját véleménye sem semmilyen régi családi kapcsolata, ha az nem fideszes nem lehet és ha az egyik jelölt favorit lesz jelen esetben Simonka, akkor azt mindenkinek el kell fogadnia vagy elmenni Budapestre.
  Én láttam a saját szememmel egy rendezvényen Simonka körül pár fideszes képviselőt ahogy aszisztálnak neki, tuti hogy elő van írva és esténként biztos szidják, hogy milyen arogánsan lekezelően viselkedik saját pártársaival is.

  Véleményem szerint bármilyen ember lehetne Simonka helyében, ha ekkora hatalommal ruházná fel a saját pártja és a megyében bármi történik azt az ő nevével reklámozzák és mindenhova odaküldik persze hogy mindenki azt hiszi ez az ő érdeme.
  Csak azt nem értem, hogy hiheti bárki is, hogy kijárt valamit, mikor az az idő már elmúlt, minden központi, állami akár az iskoláknál akár a kórháznál, bárhol az állam dönti el illetve pár ember ki mit kap és mit ad helyette cserébe már nem úgy van hogy a helyi képviselők kitalálnak valamit és azt az államnál kijárják,hanem az állam kitalál valamit akár negatív akár pozitív azt a helyi favorittal pozitív dologgal erősíti, vagy ha negatív akkor lenyomja az emberek torkán.

 • azember

  Hogy mai kifejezéssel éljek: Jól tolja a mindenkori hatalmon lévő párt a kiválasztottját. A FIDESZ teszi ezt ebben a ciklusban, az eddigieknél is gátlástalanabbul és így számukra legeredményesebben. Abba hadd ne menjek bele, hogy milyen emberi tulajdonságokkal kell rendelkezzenek a pártok által kiválasztva előretolt és szükség esetén a piszkos munkát is utasítás szerint elvégző, mindenhez értőként megjelenített embereknek(ha némelyikük fel sem fogja, hogy mit is csinál)? Egyébként szerintem nem csak Simonka, hanem Dancsó szerepe is meg volt írva a forgató könyvben, tehát neki a jelenlegi – kétség kívül magas pozícióért – el kellett viselnie, hogy Simonka egy ideig, a váltás előkészítés utosó fázisában a nyakába lihegjen, – neki a jóval felkészültebb embernek(nincs mit sajnálnia, jól megfizették a tűrési teljesítményét!)! Ez kellett Simonka akadálytalan előre tolásához. A Kormány egyetlen ellenzéki képviselő kijárási puttonyába se rakott semmit, mit is járhattak volna ki körzetnek, régiónak? Sajnos ez valószínűleg fordítva is hasonlóan történt volna. Ezt a következő váltás után már teljességgel el kell kerülni!

 • azember

  Bele szunyókált a helyi kormánypárti testületi frakció abba, hogy az “ukáz” úgyis felülről jön, attól eltérő elképzelés, előterjesztés nem fogadható el, hát minek törjék a fejüket? Az ellenzékieknek pedig maradtak a próbálkozások, amik elutasításai(szó sincs róla, hogy mindegyiket el kellett volna fogadni!) olvashatók, akár utólag is. Ugye azt azért mégse lehet ép ésszel elfogadni, hogy a kormány párti az csak okos, míg az ellenzéki meg csak buta ember lehet!? Hát mostanság pedig a politikában ez a módi. Ezt hallják gyermekeink és unokáink is. Mi lesz ebből így?

 • Rita Zelenák

  azember: “Nem minősíthető jó döntésnek az sem, hogy a fedett esetében nem követték a legutóbbi pályázati terv koncepcióját és így elmaradt a víztér ketté választása(két vízhőfok!) is!” -jah, mert az a projekt 270 millió önerőt igényelt volna városi pénzből.
  Ez így városi pénzből kevesebb mint 25mFt! – na ennyire van sok pénz.
  50 méteres lefedése? Kiknek? Annak a 80-100 embernek. Nincs vízi látványsportunk -> Nincs TAO. -> Ki fogja fizetni a fenntartást? Jegyárat emeljünk? Vagy a Te adóforintod? Kötve hiszem!
  Ott fedik le ahol a vizilabdások miatt kap annyit az uszoda, hogy fent bírja tartani! Jó lenne Makács ha olyanhoz szólnál okosat, amihez értesz, nem csak dobálóznál a szavakkal, mint aki mindent tud!

 • Rita Zelenák

  csak a tisztán látásért: egy ekkorka felfújható ponyva, 10 évesen használtan, gépészettel (fűtő és nyomástartó befúvók, szél, hóvastagság stb. érzékelők…) 20mFt+Áfa, csütörtökön jött meg az árajánlat. A befúvó földgáz üzemű, a medence egyik végéhez oda kell vezetni a gázt. (tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, ellenőrzés -mind pénz). Az új ponyva 95mFt!!! Ehhez nem Simonka, hanem a pénze kell, vagy 4500Ft-os jegyár a ponyva alá!
  Mikor térülne meg? Végig gondold te mikor mit írsz?

 • Dr.Kotász!!!! Dr.Kotász!!!

  Végig, amikor más sportágra éves szinten több tízmilliót nyomtak el lényegében kézzelfogható eredmény nélkül, akkor az évtizedek során – pályázati pénzek felhasználásával is – meg lehetett volna oldani az uszoda lefedését, de tovább megyek, azt hiszem, hogy egy új 25 m-es uszoda felépítését is. Az úszóink így is a mostoha körülmények ellenére derekasan helytállnak, mi lenne ha megfelelő edzéslehetőségük is lenne?
  “..Kiknek? Annak a 80-100 embernek..”

  Ha évtizedekig nincs marketing, és azt sem tudják országos szinte, hogy Gyopárosfürdőt eszik-e vagy isszák, akkor ezen ne is csodálkozzunk.

  Az elmúlt időszakban nagyon sok pozitív jelet lehet látni, hogy végre elindult valami.

  Külföldi és belföldi ismerőseim mondják amikor eljönnek hozzánk és kivisszük őket Gyopárosfürdőre, hogy tudjuk mi meg a városi vezetői, hogy mekkora kincs van a városunk kezében?

  Azt hiszem, hogy nem.

 • az12345

  Cak annyit tenék hozzá,hogy tudtommal kötelező úszásoktatás van előírva az általános iskolásoknak.Az már nem 80-100 embert érinthet akkor.

 • azember

  Már elnézést, de ki az a Makács(bocsánat, ha illene esetleg tudnom!)?

  Egyébként egy kicsit itt keverednek a meleg vizes fedett és a szabadtéri úszó medence fejlesztési kérdéskörei. Nem jó, mert egyenként is összetett feladatok állnak/álltak a város előtt, már a nagyobb volumenű újkori fürdő fejlesztést megelőző időktől kezdődően is. Továbbá eddig is el kellett jutni valahogy, ahonnan tovább indulva még inkább szükség van a koncepcióban gondolkodásra, amibe úgy látom, hogy a város lakossága nincs a kellő mértékben, még informális szinten se bevonva.
  A 270 millió saját erő háromszorosan volt meg, amikor az ügyeletes képviselő-testület kiszállt a legutóbbi EU- s fejlesztési projektből. Ott egyébként a kiírók szűk látókörűsége hozta az akadályt, a kötelezett újabb wellness épülettel! Ez volt az a költség ami a tehertételt jelentette. A pályázati csomagban lévő uszoda(33 1/3-méteres) megoldotta volna a gyógyúszást és a vízilabda mérkőzések befogadását is a rövid pályás(25m-es) úszóversenyek és a tanuszodai használat lehetőségén felül.
  A fedett gyógymedencés részleg pályázatbeli tervezett megoldása egy minőségi ugrásra törekedett – az ő 270 milliójával – a fürdő szolgáltatási repertoárjában. Ez így most elmaradt. Talán pl. a gyulai fejlesztési filozófia megismerése is segíthetné a fejlesztésekért felelősöket! A lényeg: A város lakosságát és a szakembereket nem szabad kihagyni!

  A szabadtéri 50 méteres úszó medence mobil fedéséről is készültek javaslatok korábban. Jól tetszik látni, ennél a szezonális megoldásnál az üzemeltetési költségek súlyát, mint döntési alapot. El kell tehát gondolkozni az egyszeri megvalósítási költség kockáztatásával(ha új akkor 150-200 millió Ft), és ha nem “megy”, egy vagy két szezont követően raktárban marad a szerkezet berendezéseivel együtt(az új szerkezetet ilyen próbálkozásra nem javasolnám!). Ezekhez viszont legalább megvalósíthatósági tanulmány szükségeltetik, ha használt a felépítmény, ha új.

 • azember

  A kötelező úszás oktatás feltételei régen megoldottak lennének, ha a hivatali tervtárban fellelhető tervek alapján az Eötvös iskolához megépült volna az oda tervezett 25m- es tanuszoda. Ez a belvárosi tanintézmények egyikétől se lett volna távolabb 5-10 perc séta hossznál. Ezen túl ez még biztosította volna a közeli városközponti lakosság(min. 6000 ember)reggeli és esti egészségmegőrzést segítő úszási lehetőségét. Nyári tanítási szünetben pedig egész napos nyitva tartással állt volna rendelkezésre. Sajnos ez ellen is találtak érveket a képviselők! Biztosan nem hiszik el, hogy nem is anyagiakat!

 • azember

  Az utolsó mondattal teljesen egyet értek. De a politikusokat(vagyis magukat annak avatóknak, mert a felelősség ott nem ismert) ez nem érdekli, mindig hatalmi érdekek mentén döntenek(szerintem, nálunk manapság még inkább).
  Így magára hagyottan a tó és közvetlen környéke is vissza pusztul a turisztikai használatra is alkalmas állapotból, hiszen több mint 10 éve abbamaradt a rekonstrukció, a természet és a gondatlan használat pedig teszi a dolgát.
  Nem kell több erről meggyőződni, csak kimenni a CORVUS Hotel mögött átvezető töltéshez, akár most is(nád vágás), majd megnézni tavasszal a túloldali(kemping mellett) parkerdőt.

 • az12345

  Én egy Makácsra emlékszem a Hippolyt a lakáj című filmből.Szerintem Dr.Kotászot akart írni de az meg a Tanú-ból van. 🙂

 • azember

  Akik azt a barbárságot művelik a Gyopárosi tavakkal nádvágási feladat keretében amit ott már több mint egy hete látni, azokat nem kifizetni, hanem büntetni kellene! De azokat is akik megbízóként ezt hagyják! Ez utóbbiak két vezetőjének szántak 2013 évre a fizetésükön felül még 8-8 millió Ft.-ot, évi több tízmilliós üzemi veszteség mellett úgy, hogy még a szökőkutat se tudták szezonban üzemeltetni! Ezért is megszívlelendő bölcsességet üzen a mondás, miszerint: A cipész maradjon a kaptafánál! De e mellett a jó gazdára is szükség lenne! Ha nem lennének fenntartásaim a szakhatóságok működésével kapcsolatban, megérné a látottakat, – amiről elég jó fényképeim vannak – bejelenteni. Sajnos a szakszerűtlen és méltatlanul trehány beavatkozásnak már vannak vissza nem fordítható káros hatásai. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne aránylag egyszerű, de mégis hatásos és korrekciós megoldás. De kit is érdekelnek ezek, meg azok akik itt írogatnak! Hajrá turizmus fejlesztés(csak nehogy bedobálják a kiharcolt pénz kötegeket a vízbe!)!!

 • oroshazi

  A dilettanizmus nálunk népbetegség sajnos.

 • russy

  Én a mai politikában azt hiányolom, országos szinten is, de a helyiben is, hogy az emberek soha nincsenek megszólítva illetve tájékoztatva arról mi fog történni vagy éppen mi nem, ki mennyi jutalmat kapott és miért illetve a szakembereket egyáltalán nem kérdezik meg, és a fidesz és az mszp annyira képes, hogy egymásnak üzengetnek ezen a honlapon keresztül, és Simonka a látványbatyujában hozza az alamizsnát, de az, hogy a helyi városvezetés és a polgárok között, vagy akár szakemberek között párbeszéd alakulon ki és ne csak azért döntsenek pozitívan mert az érdekeik úgy kivánják ez szinte lehetetlen már manapság.
  Személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon káros az a gondolatmenet és ténykedés ami ma a politikában folyik, de a kampány erről nagyon mélyen árulkodik és főleg a fidesznek a plakátja a kedvencem ami szerintem a politika legalja:
  A nem érdemelnek több esélyt plakát a bohóccal, nagyon szép és nagyon jó, a városban is lehet látni, de azt hol írják hogy vajon a fidesz miért érdemelne több esélyt azt nem tudom.
  Valaki magyarázza már el nekem, hogy egy párt választási plakátján, ahol arról kéne beszélnie ő miért jó, miért a 4-8 évvel ezelőtt leszerepelt ellenzéki párt emberei vannak rajta, miért nem az, hogy ők mit terveznek ha maradnak, mert ez számomra nagyon homályos, ennél lejebb szerintem már nincs, de ha újra megválasztja a bírka jónép a fideszt lehet hogy lesz.
  Az mszpnek szerintem nincs esélye, a jobbiknak is kicsi, dehát egyébként melyik is lenne jobb nem tudom, de az irány ami fele most megyünk az biztos, hogy megint rossz…

 • azember

  Ide erre a fórumra nem ereszkednek le a helyi vezetők velünk beszélgetni, ha egyet értenének, ha nem. A politika magában nem süt kenyeret! De ez nem is politika a szó klasszikus értelmében, ami itt folyik. Egyébként éppen a FIDESZ- ben vannak a legtöbben a kezdetektől. Az MSZP vezérkar teljesen kicserélődött és szerintem nem a régi vaskalapos vonalat képviselik. Igen, a jelenlegi irány és ez a háborús viselkedés egyáltalán nem jó irányba vezet. Megyünk a falnak. A vidék a lepusztulásban már előrehaladott állapotban van, amit a népesség fogyása és elöregedése szemléltet legjobban. Az önkormányzatoknak már alig van önálló cselekvési szabadságuk, de ha akad is egy kis fejlesztési pénz, azt is elköltik körön belül és szakembert szerintem csak a kötelezett pozíciókban alkalmaznak, de ott se a képességek és a képzettség szintje a választás fő szempontja. Legyen az ő emberük és kész. Barbár politizálás folyik.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás