- hirdetés -

Az orosházi születésű előadóművész a Békéscsabai Irodalmi Estek életműdíját vehette át február 4-én a békéscsabai városháza dísztermében.

Nyolc éve nyújt tartalmas kikapcsolódást minden hónap első keddjén a békéscsabai városháza dísztermében a Békéscsabai Irodalmi Estek. A rendezvény minden alkalommal legalább százfős közönséget vonz. A klasszikus íróktól és költőktől kezdve egészen a kortárs helyi művészekig igen széles körből válogatnak a szerkesztők egy-egy találkozó alkalmára.

Józsa Mihály örömmel vette át az elismerést (Fotó: csabaimerleg.hu/Ujházi György)
Józsa Mihály örömmel vette át az elismerést (Fotó: csabaimerleg.hu/Ujházi György)

Józsa Mihály a kezdetek óta az estek közreműködője. Frankó Attila, a szervező Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, a február 4-i rendezvényen meglepetésként átadta Józsa Mihálynak a Békéscsabai Irodalmi Estek életműdíját.

– Először nagyon meglepett a díj, aztán nagyon örültem neki, és természetesen jól esett – avatott be Józsa Mihály. – A kezdetekor nagyon sokat dolgoztunk Attilával az estek szervezésén, sokat ötleteltünk. Az elején kicsit szkeptikus voltam, nem gondoltam, hogy ekkora közönsége lehet egy irodalmi estnek. Szerencsére nem lett igazam – mondta az előadóművész.

Az életműdíjat február 4-én adták át először, de várhatóan lesz folytatása a kezdeményezésnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.