- hirdetés -

Egyiptomi és európai projektekben is részt vállal az AKG. Vasúti szerelvényekhez gyárt alkatrészeket az orosházi cég, ehhez magasan képzett szakemberek kellenek, így nagy hangsúlyt fektetnek a képzésre.

A tervezettnél jobban sikerült az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. tavalyi éve, a vezérigazgatótól a város legnagyobb adózóit fogadó ebéden megtudtuk, árbevétel szempontjából a tervezettnél többet teljesítettek és két külföldi projektben is részt vesznek. Az egyiket régen várták, a másikért sokat küzdöttek.

Gál Imre
Gál Imre fontosnak tartja a színvonalas szakember képzést, ebben partner az AKG

– Amire régen vártunk, az az egyiptomi projekt a Ganz Motorral, ami nagyságrendileg 500 millió forintos árbevételt jelent. A projekt keretében a korábbi időszakokban Magyarországon gyártott Ganz motorvonatok teljes forgóvázát cserélik. Ebben veszünk részt idén, és tárgyalásokat folytatunk a következő 3 évre vonatkozóan az egyiptomi vasúttal – tudtuk meg az AKG Zrt. vezérigazgatójától, Gál Imrétől.

– Amire pedig vártunk, az Alstommal való közös munka. Az Alstom vasúti járműgyártó cége a Bombardier mellett az egyik legnagyobb ilyen cég Európában. Két projekttel sikerült elindulnunk, mintegy két és féléves küzdelem után, Nagyságrendileg 300 millió forintos projektről van szó, amelynek a következő években is várjuk a folytatását – sorolta a vezérigazgató.

A létszám nem változott, a technológiát azonban fejlesztették a versenyképesség megőrzése érdekében. A képzésre nagy hangsúlyt fektet a nagysebességű vasúti szerelvényekhez alkatrészeket gyártó AKG. A cég munkatársai hegesztést és CNC megmunkálást tanítanak az ipari iskolában, a szakmai gyakorlatot pedig az AKG-nál szerezhetik meg a szakmunkástanulók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.