- hirdetés -

Lúdtalp, bütyök, kalapácsujj – ezek talán önnek sem ismeretlen problémák. Sokan tudomást sem vesznek róla, egy jó lábbelivel azonban sokat tehetünk egészségünkért, a Fehér Kígyó segítségével is! (x)

Sokan nem tudják, de a láb rendellenességei nem csak velünk születhetnek, szerezhetjük is őket. Rohanó világunkban sokszor túlzott terhelésnek tesszük ki mozgásszerveinket, melyek ha nem is azonnal, de idővel biztosan megbetegednek. A megelőzés érdekében érdemes szakemberhez fordulni, Orosházán a Fehér Kígyó Gyógyszertár munkatársaihoz.

Persze az örökölt betegségek ugyanúgy közrejátszanak a deformitásokban, nem mindegy azonban, milyen cipőt viselünk egész nap. Már gyerekkortól érdemes odafigyelni lábaink egészségére, hiszen a lábboltozatok ekkortól fejlődnek, serdülőkorig pedig befolyásolhatóak.

Ne hagyja kezeletlenül lábát!

Gyakori probléma a sarok- és lábközép-fájdalom, melyeket okozhatja egyéni adottságok mellett magas sarkú cipő túl gyakori viselése. Ehhez kapcsolódik az egyik gyakori lábbetegség is, a bütyök, melynek a nőknél a szűk körömcipő lehet kiváltó oka.

Egy jó lábbelivel sokat tehetünk egészségünkért
Egy jó lábbelivel sokat tehetünk egészségünkért

Ugyancsak gyakori lábdeformitás a kalapácsujj, amit a klasszikus körömcipők, vagy szűk orrú cipők idézhetnek elő, illetve a keresztboltozat-süllyedések másodlagos eredményeként is létrejöhetnek. Erre a problémára jelenthet megoldást a rugalmas fejű cipő. A bütyök és a kalapácsujj általában fájdalmas cipőviselési, járási és esztétikai panaszokat okoznak.

Kérje szakember segítségét!

Számtalan lábbetegséggel találkozhatunk életünk során, minden esetben érdemes ortopédushoz fordulni. A szakember nem csak tanácsot adhat a kezelést illetően, de akár személyre szabott megoldást is ajánlhat, nem beszélve arról, hogy segíthet az egyedi, kényelmes és nem utolsó sorban egészséges cipő kiválasztásában.

Gerincünk kímélése épp olyan fontos, mint lábainké, melyre kiváló megoldás a gél-párnás talpbetét, hiszen a rázkódáscsillapítás kiemelt fontosságú a hétköznapok során. Izmaink nyújtásához, lábunk feszültségének csökkentéséhez használjunk guruló-talpas cipőt. Ez a típus fiataloknak is ideális választás lehet sportoláshoz.

Tanácsért nem kell messzire mennünk, hiszen az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertárban nem csak szakértő segíthet a felmerülő problémák gyökerének megtalálásában, de helyben tudnak megoldást nyújtani, egészségmegőrző lábbelik, talpbetétek formájában.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.