- hirdetés -

Ezzel a három szóval foglalta össze elképzelését Madai Magdolna és Kupeczik Éva a kiállítási anyaguk tervezésének kezdetén. Ez lett az Életnek nevezett illúzió.

Az Amadeus Kávéház ad otthont a képzőművészeti kiállításnak, melyet Varga László festőművész január 6-án nyitott meg a nagyközönség előtt. A tárlaton a Táncsics gimnázium két diákjának munkái láthatók, Madai Magdolna rajzai és Kupeczik Éva fotói. Varga László megnyitóbeszédében elmondta, már az élmény volt számára, amikor a megbeszélésük során a két fiatal úgymond hangos gondolkodását hallgathatta, majd bemutatta a két alkotót, és műveiket.

– Évi a Táncsics Stúdióban, Török Zsolt útmutatásai alapján kezdett fotózni. Már többször mutatta meg munkáit a közönségnek közös és önálló tárlaton is. Most kiállított sorozatával egy nő életciklusának különböző fázisait, és ezekhez kapcsolódó érzelmi tükröződéseit kívánta érzékeltetni. Magdi távlati terveiben is szerepel a rajz, és szorgalmasan fejleszti magát. Alkalmanként, ha bizalmába fogad, igyekszem segítségére lenni, használható útmutatásokat adni számára. Neki ez az első kiállítása, képeivel a női eleganciát igyekszik kifejezni, és a nőket megmutatni a különböző évszakok szimbólumaiként – hangzott el Varga László beszédében.

Varga László mutatta be Kupeczik Éva és Madai Magdolna munkáit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Varga László mutatta be Kupeczik Éva és Madai Magdolna munkáit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megnyitót követően a két fiatal alkotó elmesélte, hogy a kiállítás ötlete spontán vetődött fel.
– Októberben Magdi ötösre érettségizett rajzból. Mindig nagy csodálója voltam tehetségének – vallja Kupeczik Éva. – Meséltem neki, hogy mennyire jó élmény volt kiállítani a munkáimat. Majd felkaroltuk egymást, együtt sírtunk, meg nevettünk és végül megszületett a közös kiállításunk anyaga.

A tárlat igazi csapatmunka volt, a kiállítás ötletét Évi, a témáját pedig Magdi álmodta meg.
– Eléggé különböző a személyiségünk, szerintem mégis egy egységes anyag született – avatott be Madai Magdolna. – Nagy álmom volt, hogy az itt látható képekből néhányat megvalósítsak, de eddig valahogy nem került rá sor. Amikor Évivel leültünk beszélni, hogy mi legyen a téma, rögtön előjöttem ezzel az ötlettel, és mivel ő főleg portrékkal foglalkozik, rábólintott. Utána már minden adta magát.

A két fiatal alkotó közös kiállítása az Amadeus Kávéházban megtekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.