DAREH rekultiváció: megvan a kivitelező

A Délkelet-Alföld egyik nagy környezetvédelmi beruházásához megvan a kivitelező is.

A bezárt szeméttelepek rekultivációjához kiválasztották a kivitelezőket, tavasszal kezdődhetnek a munkálatok az érintett Békés és Csongrád megyei településeken.

A régi telepek rekultiválása a cél (archív fotó: Rosta Tibor)

A régi telepek rekultiválása a cél (archív fotó: Rosta Tibor)

A Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer (DAREH) Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás két párhuzamosan futó projekt keretében bonyolítja a beruházást, amelyet a résztvevő önkormányzatok önrész hozzáadása nélkül tudnak megvalósítani.

Mindkét esetben a kivitelezői feladatokat egy-egy konzorcium végzi majd, melynek tagjai fővárosi, kiskunhalasi és biatorbágyi építőipari vállalkozások. Szerződésük szerint 2015. első félévében kell befejezniük a rekultivációs munkálatokat az összesen 76 lerakónál.

A két ütemben összesen mintegy 8 milliárd forintos uniós és állami forrást fordíthatnak erre a nagyszabású környezetvédelmi beruházásra a társult önkormányzatok. A projekt megvalósítja a régió rekultivációs céljainak 40%-át, illetve az országos célok közel 5%-át.

További részletek a DAREH oldalán, ide kattintva.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás