- hirdetés -

Több mint 200 csomag talált gazdára, végigkísértük az egyik cipősdoboz útját, megnéztük hogyan készül és mekkora örömöt jelent annak a rászoruló kisfiúnak, aki megkapta.

Peti és Gergő már rutinos ajándékkészítők, szinte minden évben összeállítanak egy-egy cipősdoboz-csomagot rászoruló gyerekeknek. Anyukájuk és apukájuk a vásárlásban segítenek a fiúknak, és minden alkalommal saját játékaikból is tesznek a csomagba. Tudják, hogy az általuk készített dobozok olyan kisfiúkhoz kerülnek, akiknek talán ez lesz az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

Balázsnak nagy örömet okoztak a Bánki fiúk
Balázsnak nagy örömet okozott Peti és Gergő ajándéka

Az egyik cipősdoboz útját végig követtük, egy egyedülálló munkanélküli édesanya kisfiához került: Balázs nagyon örült az ajándéknak, ami a dobozban lapult.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata a korábbi évekhez hasonlóan idén is cipősdoboz akciót hirdetett, ezen keresztül jutott el Peti és Gergő ajándéka Balázshoz.

A főtéren december 18-án több mint 200 ajándékcsomag találta meg rászoruló gazdáját. A családsegítő szolgálat kezdeményezése idén több támogatót is talált a lakosságon felül. Gránicz Attila szakaszvezető Afganisztánban készített magyar katonák fotóit mutatta be december elején, a kiállításon pedig arra buzdította a látogatókat, hogy mindenki lehetőségeihez mérten támogassa a családsegítő szolgálat munkáját. A szerdai eseményre a szakaszvezető is eljött, és a forró tea osztásában is segédkezett.

A kezdeményezés igazán nagy angyalkája az AprókaMóka Webáruház orosházi származású üzletasszonya, Püspökiné Petrus Márta volt, aki 150 csomaggal járult hozzá a kezdeményezéshez. Podmaniczkiné Szegi Katalin intézményvezető elmondta, mintegy 150 családot gondoznak, nekik is nagy segítséget jelentenek ezek az ajándékok.

– Mi ismerjük a város legszegényebbjeit, sok család nemhogy ajándékot, de még ennivalót sem tud venni. Ezzel a kezdeményezéssel igyekszünk minden gyermek arcára mosolyt csalni. Nagyon sok gyönyörű ajándékot kaptunk, volt egy család, akik 20 csomagra való játékot hozott be, de érkezett egy videó is, és hozzá mesekazetták, amiket egy sokgyermekes család kapott – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

 Fotók: Rajki Judit
Kétszáz csomagot osztottak ki a főtéren a Jézuska Járat keretében (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az ajándékok átadásának időpontjáról és helyszínéről előzetesen értesítették a családokat. A december 18-i ünnepségen dr. Dancsó József polgármester, mint a kistérségi társulás elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, az Oros-haza Baráti Kör üstben forró teát készített, a (F)Apácák Énekstúdió pedig karácsonyi műsorral kedveskedett a jelenlévőknek.

 A kezdeményezés támogatói: AprókaMóka Webáruház, Őrizd a lángot alapítvány, Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület, Orosházi Rétesbolt és Kávézó, Oros-haza Baráti Kör, Orosházi Gazdakör, egyéb névtelen felajánlók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.