- hirdetés -

Vasárnap délelőtt az Eötvös-csarnokban játszott barátságos mérkőzést az OMTK Old Boys és a Magyar Országgyűlés Válogatott.

A remek hangulatú összecsapás után kérdeztük a meccs szervezőjét, Hegedűs Józsefet, a futballista berkekben közkedvelt „Kacsát” az ötletről és a meccs előéletéről.

– Az OMTK 100. születésnapja alkalmából városunkba érkezett Illyés Zoltán államtitkár úrral – aki, ha ideje engedi, maga is részt vesz a parlamenti csapat mérkőzésein – beszélgettünk arról, hogy jó lenne egyet játszani. A gondolatot tett követte és némi telefonos és egyéb szervezést követően sikerült ezt az időpontot véglegesíteni. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen ellenfél ellen focizhattunk.

OMTK Old Boys és Magyar Országgyűlés Válogatott (Fotó: Rajki Judit)
OMTK Old Boys és Magyar Országgyűlés Válogatott (Fotó: Rajki Judit)

A mérkőzésen pályára lépett a kezdőrúgás erejéig is Dr. Dancsó József, városunk polgármestere, aki örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy útjára indítsa a labdát.

Sajnos a bemelegítés során kisebb sérülést szenvedett a parlamenti csapatból Farkas Zoltán (Békés Megyei Közgyűlés elnöke), így a meccsen már nem állhatott csapata rendelkezésére, amely így is igen csak tartalékosan érkezett Orosházára. A mérkőzés elején egyforma erejű csapatokat láthattunk a pályán, de később a cserék nélkül játszó vendégek kezdtek fáradni és egyre inkább a hazai öregfiúk akarata érvényesült: 5–1-es orosházi győzelem született. A vendégek becsületgólját Kondoros polgármestere, Dankó Béla szerezte.

A lefújás után finom ebéddel és egy jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zárult a találkozó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.