- hirdetés -

A földmérő műszerrel, a térinformatikai rendszerrel, régi-régi térképekkel ismerkedhettek a diákok csütörtök délelőtt. Orosházán is nyílt napot tartott a járási hivatal és szakigazgatási szervei.

Országszerte nyílt napot tartottak november 28-án, csütörtökön a kormányhivatalok – a Hivatalok napján a közigazgatás mindennapjaiba pillanthattak be az érdeklődők Orosházán is. A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium kezdeményezésének célja a közigazgatási reformtörekvések népszerűsítése, illetve a kormányhivatali egységek munkájának megismertetése.

A Székács diákjai ismerkedtek a földmérő szakma alapjaival (Fotó: Melega Krisztián)
A Székács diákjai ismerkedtek a földmérő szakma alapjaival (Fotó: Melega Krisztián)

A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala és járási szakigazgatási szervei is meghosszabbított ügyfélfogadással, 8–20 óráig várták ügyfeleiket – tudtuk meg Lustyikné dr. Papp Anikó járási hivatalvezetőtől. – A nyílt nap egy lehetőség, hogy megmutathassuk ügyfeleinknek, ügyfélbarát ügyintézéssel szolgáljuk ki őket a szolgáltató közigazgatás megvalósítása érdekében.

A programok egy része középiskolásoknak szólt: a diákok pályaválasztási tanácsadáson vehettek részt, megismerkedhettek a gyámhivatal, a munkaügy, az okmányiroda feladataival, végigkövethették többek között egy ügyirat útját. A földhivatalban múlt századi telekkönyvi betétekkel, földmérő műszerekkel, tulajdoni lapok tartalmával ismerkedhettek meg a diákok csütörtökön – sorolta a járási hivatalvezető asszony.

Az orosházi járás mellett a megye valamennyi járásának hivatalai, és a kormányhivatal is programok sorával készült, hogy a Hivatalok napja országos esemény keretében megmutassák, az ügyfelekért dolgoznak, az ügyfelek szolgálatáért végzik tevékenységüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.