- hirdetés -

A csorvási Seres Adél és az orosházi Jónás Anna is bejutott az országos döntőbe.

A hatodik Gigasztár Énekverseny elődöntőjét november 16-án rendezték Cegléden. Az előző évekhez hasonlóan idén indultak orosházi énekes növendék, a (F)Apácák Énekstúdió tagjai.

Seres Adél
Seres Adél

Nagy Krisztina nyolc tanítványát indította a versenyen, és mint mindig, most sem jöttek haza üres kézzel (a verseny évek óta orosházi sikereket hoz: 2010-ben Bakos Bettina megnyerte, 2011-ben Németh Ibolya, 2012-ben pedig Kovács Szabolcs hozta el a különdíjat – a szerk.).

A versenyen 5 kategóriában 80 énekes mérte össze tudását és hangját. A legfiatalabb, mindössze 11 éves Seres Adél A légy jó mindhalálig musicalből énekelt részletet, amivel tovább is jutott a döntőbe, szép természetes hangjával levette lábáról a zsűrit. Produkcióját itt tudod megnézni.

A másik döntős Jónás Anna, aki a Szépség és a szörnyetegből énekelte a Változtam jól tudom című dalt. Áprilisban a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében adták elő a művészeti iskola növendékei a Szépség és a szörnyeteg musicalt. Nagy sikert arattak: a négy előadást 1500-an nézték meg, a főszerepet Anna játszotta.

Jónás Anna
Jónás Anna

Nagy Krisztina elmondása szerint a ceglédi versenyen Anna előadása hibátlan volt, nyolc éve a tanítványa, de még őt is meglepte ez a teljesítmény. Hallgasd meg Annát, ide klikkelve.

Nagy Krisztina egyik, zenei pályára készülő volt tanítványa, Németh Ibolya szintén továbbjutott a döntőbe.

Összességében nagyon jó hangulatú és eredményes volt a ceglédi megmérettetés, a zsűri összesen húsz énekest juttatott tovább a december 7-i mindent eldöntőbe, reméljük idén is hoznak haza majd az orosháziak helyezést, vagy különdíjat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.