- hirdetés -

Örömteli volt a szombat délután az orosházi menhelyen, a kölyök Ruby „hazaérkezett”.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünneplik világszerte, hazánkban 1991 óta tartják. Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének ünnepéhez kötődően országszerte programokat, felvonulásokat, családi délutánokat szerveznek, és külön rendezvénnyel jelentkeznek a vadasparkok, állatkertek is.

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület is megtartotta rendezvényét szombat délután, a Szikhát menhelyen várták az állatbarátokat. A legfőbb programok már hagyományosnak nevezhetők: sétáltatás, simogatás, kutyakozmetika, gyermekfoglalkoztató a Nagycsaládosok Egyesületével. A cél sem változott: néhány örömteli órát okozni a mintegy kétszáz gazdátlan kutyának.

Ruby (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Ruby nem gazdátlan többé, őt választotta valaki (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Eredményes volt az idei rendezvényünk is. Sokan gondolták úgy ezen a délutánon, hogy áldoznak egy kis időt a kutyáinkra. Kaptunk kutyatápot, kutyakolbászt. A legnagyobb öröm számunkra, hogy az egyik kölyökkutyánk, Ruby gazdira talált, és több érdeklődő is akadt, akik a közeljövőben örökbefogadnak – mondta el Szigeti Judit, az egyesület elnöke.

Az orosházi menhelyen mintegy kétszáz kutyáról gondoskodnak jelenleg, a gazdira váró állatokról információkat az állatvédők honlapján, illetve a Facebook oldalukon találtok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.