- hirdetés -

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a kontinens legjobbja az orosházi versenyző.

Az igaz, hogy van még hátra egy versenyhétvége az Autocross Európa-bajnokságból, de valójában az már semmit nem fog számítani. Kárai Tamás maga mögé utasította nagy riválisait Franciaországban, és a győzelem után már második alkalommal mondhatjuk el, hogy a kontinens legjobbja touring cars kategóriában.

Tomi és a Skoda Fabia rendkívül magabiztosan versenyzett a múlt hétvégi, franciaországi futamon, a legjobb idővel került be az első előfutamba. A tőle már megszokott biztos rajttal rögtön az élre állt, és 3 mp előnnyel végzett a mögötte haladó cseh Fejfar előtt. A vasárnap is okozott izgalmas perceket. A helyszínre zúduló hatalmas eső sártengerré változtatta a pályát, mely igen megnehezítette a résztvevők dolgát. Tomi simán hozta a második előfutamot is, így két első hellyel már biztos pole pozíciós volt. A döntő kezdési időpontja a napközbeni sok mentésnek köszönhetően kicsit elcsúszott, de a végeredmény kárpótolta a csapatot.

Az élen végzett Kárai Tomi a Skoda Fábiával (Fotó: David Jarábek)
Az élen végzett Kárai Tomi a Skoda Fábiával (Fotó: David Jarábek)

– Nagy sár volt a pályán. A rajtrácsra állva láttam, hogy mindenki körülöttem bütykös gumival állt fel, én murva gumival. Jól elkaptam a rajtot. Vyborny szorosan mellettem volt az egyenesben és hátulról jött Fejfar is, de azzal, hogy az első kanyarból én tudtam kijönni elsőnek, már szinte biztos volt a győzelem. Nagyon boldog voltam, amikor elsőként értem célba és azt, hogy az Európa-bajnoki cím is sikerült, szinte el sem hiszem – mondta el az orosházi versenyző.

Tomi szerint rengeteg munka, küzdelem és persze akaraterő van ebben az eredményben. Ismét Európa-bajnok a csapat és úgy véli, ismét megérdemelték.

– Köszönöm a szerelőimnek, hogy minden egyes versenyre a legjobb autót készítik fel nekem. Még akkor is csodát tesznek, amikor két napjuk van rá, hogy autót varázsoljanak. Aki kívülről pillant bele, nem is látja, mennyi munkánk van abban, hogy hétről hétre versenyezhessünk. De ennek ez a különlegessége! Ez az igazi megszállottság. Köszönöm a családomnak, hogy segítettek nekem ebben. Köszönöm a munkatársaimnak és a barátimnak, hogy a hétköznapokban mellettem voltak és levették rólam a terhet, amikor kellett. A sok köszönöm mellett egy emberként szeretném megköszönni a szurkolóknak azt a szeretet, amit nekem és a csapatomnak adnak. Hatalmas érzés, amikor állva tapsolnak a lelátókról, örülnek velünk – mesélt élményeiről, érzéseiről Kárai Tamás.

Az utolsó, olaszországi futam már csak tét nélküli autókázás lesz Kárai Tominak. Az Európa-bajnokság első helye eldőlt.

Az Európa-bajnokság állása 8 futam után:
1. Kárai Tamás /Skoda Fabia/ 118 pont
2. Otakar Vyborny (CZE) /Mitsubishi Colt/ 98 pont
3. Václav Fejfar (CZE) /Skoda Fabia/ 92 pont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.