- hirdetés -

Remek ingyenes, szombati programot kínál a nemzeti park: lesz tánc, zene, pusztafogat is.

A Körös-Maros Nemzeti Park ismét megrendezi a Fehértó napját, ez lesz sorban a 14.

Idén szeptember 21-én, szombaton várják az érdeklődőket a Kardoskúti Pusztaközpontban és a Fehértónál: 9 órától 17 óráig számos érdekességet, a régi korokat idéző programokat kínálnak. Lehetőség lesz arra, hogy szakmai vezetővel nézd meg a Fehértó értékeit, és közelebbről megismerkedhetsz az őshonos magyar háziállatfajtákkal.

A Pusztaközpont olvasóköri nagytermében az alföldi hangulatot idézi az Orosházi Díszítőművészeti Kör kiállítása, és Gál Zoltán természetfotói. Vetítenek természetfilmeket, lesznek népi játékok, kézműves ökotermékek vására, pónilovaglás, ragadozómadár-védelmi bemutató, felidézik a régi pásztoréletet, a gyerekek pedig kézművesfoglalkozásokon is kipróbálhatják magukat. Gyermekműsorral készül a Jókai színház, fellép több néptáncegyüttes, népzenész, kipróbálhatjátok a pusztafogatot és a dottót is.

A Fehértó az egyik legjelentősebb magyarországi madárrezervátum. Nemcsak számos sziki madárfaj költőhelye, de mintegy 50 faj vonulásának is lényeges állomása, továbbá a sajátos sótűrő, szikes növénytársulások otthona, hazánk hét természeti csodájának egyike. Ezt ajánljuk nektek az alábbi, archív videónkkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.