- hirdetés -

Értékes első helyet nyert két traktoros a III. Regionális Szántóversenyen Székkutason.

Múlt hét végén modern és matuzsálemi traktorok lepték el a szomszéd települést. A környék legjobb traktorosai gyülekeztek, hogy bemutassák, hogyan tudnak szántani.

A traktorok nagyságától, teljesítményétől függően 2000 vagy 4000 négyzetméteres parcellát kellett felszántani. A zsűri a művelés mélységét 22 centiméterben adta meg, amit tartani kellett a versenyzőknek. Több kategóráiban 20 egység indult a versenyen.

A nagy váltva forgatós ekék kategóriát az Orosfarm Zrt két traktorosa, Székács Gyula és Papp Róbert nyerte. A cég elnöke a verseny után nagyon örült és büszke volt munkatársaira, lévén, hogy ezzel az eredménnyel indulhatnak az őszi országos versenyen is.
– Egy jó traktoros hosszú évek alatt tanulja meg a szakma mesterfogásait, Gyula és Robi pedig mindent tud a szántásról – mondta Dominkó Sándor. Hozzátette, hogy a szántás a legfontosabb talajmunka, alapvetően befolyásolja a termés eredményeket. – Ezért nem mindegy, hogy a traktorosok milyen technikával, ekebeállítással dolgoznak. És az sem mellékes, hogy mennyi üzemanyagot használnak el a munka alatt hektáronként. Egy rosszul beállított ekével akár 30 litert is fogyaszthat egy traktor az optimális 22-24 liter helyett – mondta Dominkó Sándor.

Orosházát képviselte a Try-Beta Kft két traktorosa, Gregus György és Bátori István is, akik a IV. helyen végeztek ugyanebben a kategóriában. Neller Zoltán pedig a Csongrád megyei Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.