- hirdetés -

Az egykori pártház épületének nyugati homlokzata újul meg, új ablakokat építenek be.

Mint ismert, Tavaly októberben döntött arról a képviselők többsége, hogy tulajdonba adják az államnak az egykori pártházat. A Szabadság téri épületben a közelmúltig a helyi pártok, civil szervezetek és irodái kaptak helyet. Helyükre költözött az orosházi járási hivatal.

Az elmúlt napokban felállványozták az épület főtér felőli oldalát, ahol azóta is folyamatosan dolgoznak.
– A nyugati homlokzaton lévő ablakok meggyengültek, balesetveszélyesek, ezért szükséges a felújításuk – mondta el Lustyikné dr. Papp Anikó, a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának vezetője. – A Békés Megyei Kormányhivatal három árajánlat közül választotta ki a legkedvezőbbet, a szerződést július 14-én kötötték meg. A beruházás a kormányhivatal 2013. évi költségvetéséből valósul meg, mely 5,5 millió forintba kerül, ami a nyílászárók cseréjét, a nyugati homlokzat szigetelését és festését tartalmazza. A kivitelezőnek augusztus 14-re kell elkészülni a felújítással – fogalmazott a járási hivatal vezetője.

A nyugati homlokzat felújítása augusztus közepére készül el (Fotó: Rajki Judit)
A nyugati homlokzat felújítása augusztus közepére készül el (Fotó: Rajki Judit)

Az épület tulajdonba adása miatt elég komoly vita volt a testületen belül. A polgármester akkor azzal érvelt, hogy tiszta tulajdonviszonyok kellenek, hiszen csak akkor van esély a felújításra.
– Lehetett volna csak használati ingyenes jogot átadni, viszont ebben az esetben a kormányhivatal nem tudott volna értéknövelő beruházást végrehajtani, hiszen azt csak saját tulajdonú ingatlanban teheti meg – mondta dr. Dancsó József. – Így, hogy az állam tulajdonában van az épület, el tudták kezdeni a felújítást, ami tudomásom szerint a legnagyobb a megyében. Többször tárgyaltam a kormányhivatal hatósági vezetőivel, ahol arra kértem őket, hogy itt ne álljon meg a munka. Bízom benne, hogy a közeljövőben találnak megfelelő forrást és hamarosan a teljes épület megújulhat – emelte ki a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.