- hirdetés -

Mindenkinek jutott hely, egy áldás, harapnivaló és frissítő is a pusztaföldvári evangélikus templomban.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Nyitott templom éjszakáját Pusztaföldvár evangélikusai. Július 26-a estéjének témája ezúttal az öröm volt, különleges apropóját pedig az adta, hogy éppen százéves a földvári lutheránus templom.

A templomkert árnyas hársfái alatt Németh Gabriella versestjével kezdődött a program. A pusztaföldvári előadóművész Jóbi Gergő gitárkíséretével a száz éve született Weöres Sándor gyermekkölteményeiből adott elő. A gyerekek aszfaltra rajzolhattak, majd keresték a bibliai elveszett bárányt a templom padjai között kúszva, a felnőttek pedig egy-egy bibliai üzenetért dobhattak célba. „Keresd a nőt!” címmel a megyében először mutatkozott be az Evangélikus Országos Múzeum vándorkiállítása, míg a templomtorony csigalépcsőjén mécsesekkel és Weöres-idézetekkel gondolatösvényt rendeztek be – tudtuk meg László Jenő Csaba beszámolójából.

A nyitott templomajtó előtt szólt a vers, guggolva hallgatta az egyik legifjabb gyülekezeti tag (Fotó: egyesület)
A nyitott templomajtó előtt szólt a vers, guggolva hallgatta az egyik legifjabb gyülekezeti tag
(klikkelj a Facebookon posztolt többi képért) Fotó: egyesület

A Búzavirág népdalkör esti imádságot és áldást énekelt, majd a békéscsabai Zenebarát Felebarátok együttes egyházi ifjúsági énekekkel hangolta örömre a jelenlévőket. A prédikációt ezúttal dr. Varga Gyöngyitől, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docensétől hallhatta a gyülekezet az istentisztelet keretében, amikor mindenki egy-egy igén keresztül áldásban is részesülhetett. Egy rövid orgonazenés meditációt követően filmvetítéssel, illetőleg a templom előtt zsidó táncházzal nyúlott éjszakába a program, amelyet éjfél után közös gyertyafényes éneklés zárt.

Lászlóné Házi Magdolna, a gyülekezet lelkipásztora elmondta, hogy a Nyitott templom éjszakájának egyik legfontosabb üzenete, hogy a templom a találkozás helye, ahol együtt lehetünk Istennel és a többi emberrel. Azt szeretnék hírül adni, hogy itt mindenki számára van hely. Így fordulhat elő, hogy a kisgyermekek léggömbbel a kezükkel ültek be az istentiszteletre, ahol aztán a jutalmul kapott arcfestés után még az aszfaltrajzverseny győztese is megkapta az áldást – Pókember maszkban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.