- hirdetés -

Vasárnap délelőtt adták át a városi teniszklub felújított épületét, és debütált az új pályafoglaló rendszer is.

Birtokba vették a teniszbarátok az új klubházat a Tó utcai teniszpályánál. A teljesen megújult épületet július 21-én délelőtt adták át ünnepélyes keretek között. Az Orosháza Városi Tenisz Klub évek óta tervezte a beruházást, mely most a város segítségével valósulhatott meg.

– Az egész épület újjászületett, igazából csak a főfalak maradtak meg. Férfi és női öltözőket, zuhanyzót alakítottunk ki, új tetőt, szigetelést, kívülről is új burkolatot kapott az épület, és kiépítettünk egy pályafoglaló rendszert is. Utóbbinak köszönhetően ezentúl már nem papíralapon kezeljük a foglalásokat, hanem internet segítségével, bárki otthonról, akár okostelefonról is megteheti – ismertette a beruházás legfőbb jellemzőit Andrékó Mihály klubelnök.

A klub honlapján megtalálsz minden infót és foglalhatsz pályát, klikkelj.

Átadták a Tó utcai klubházat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Átadták a Tó utcai klubházat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A városi klub wifi-hálózatot is kiépített újabb plusz szolgáltatást nyújtva a teniszbarátoknak. Megtudtuk, a több mint 3 millió forintos fejlesztés a közmunkaprogram keretein belül valósult meg, a városi teniszklub részéről pedig mintegy félmillió forint volt a beruházás.

A klubház felújítása a polgármester szerint is régi álma volt a teniszbarátoknak. Az épület ma már igényes környezettel várja a sportbarátokat.
– Örülök, hogy sikerült megvalósítani ezt a fejlesztést a közmunkaprogram jóvoltából. Az új klubház minőségében jelentős változás az elmúlt időszakhoz képest. Gyakorlatilag eltűnt a régi épület és kialakult egy olyan közösségi tér, mely úgy gondolom, méltó a város tenisz-szerető közönségéhez és az OB II-ben szereplő csapathoz – emelte ki dr. Dancsó József.

Fedett pályát is terveznek

A városi teniszklub életében fontos állomás volt a vasárnapi klubház átadó, de a további tervek is megvannak már a fejlesztésekre, az előrelépésre.

– Nagyon sok tervünk van a jövőre vonatkozóan. Kinőttük a három plusz egy pályát, így a további kinti pályák létrehozása mellett a nagyobb távlati célunk egy fedett pálya kialakítása, hiszen a téli szezonban kiszorulunk innen, zömmel a sportcentrumba. Sok versenyzőnk van, csapatunk az OB II-ben szerepel, szükségünk van a fedett részre. Emellett fontos célunk, hogy közhasznú szervezetté váljunk. A szükséges dokumentumokat már beadtuk, reméljük, 3-4 héten belül rendeződik a kérdés, és onnantól kezdve tudunk pályázni – hangsúlyozta Andrékó Mihály, az Orosháza Városi Tenisz Klub elnöke.

A vasárnapi klubház átadót követően mindenki örömmel vette birtokba a megújult épületet, majd – hogy a sport, a mozgás sem maradjon el – egy „póker-páros” teniszversenyt rendeztek a Tó utcai pályán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.