- hirdetés -

Kozsahuba Zita több mint 25 éve fodrász, otthona a munkahelye is egyben.

A helyi értékeket bemutató sorozatunk mostani részében Kozsahuba Zita mesél vállalkozásáról.

Kozsahuba Zita Békéscsabán tanulta a szakma alapjait, gyakorlati idejét Orosházán töltötte. 1987 óta vágja, alakítja, formálja a hajakat, gyermek, női, férfi fodrász.
– Amióta az eszemet tudom, fodrász szerettem volna lenni – kezdte beszélgetésünk elején Zita. – Miután kitanultam a szakmát, Budapesten dolgoztam egy évig, majd visszatértem Orosházára. Később Kevermesre költöztünk, kilenc évig dolgoztam ott, lakásunknál kialakított üzlethelyiségben. Miután elváltam, ismét Orosházára tértem vissza, először a Hajnal közben bérelt üzletben dolgoztam, aztán családi házba költöztünk, és ott alakítottam ki saját üzletemet, a Zita fodrászatot. Amikor erre a házra esett a választás, nem az volt a szempont, hogy mi hol szeretnénk lakni, hanem az, hogy a közelben nincs másik fodrászat. Ez egyfajta lemondásnak tűnhet, viszont egy jól bevezetett üzletnek szerintem ez is lehet a titka – mesélt a kezdetekről Zita.

Kozsahuba Zita szerint csak előnye van a saját üzletnek (Fotó: Rajki Judit)
Kozsahuba Zita szerint csak előnye van a saját üzletnek (Fotó: Rajki Judit)

Míg a vendégkör kialakítása viszonylag zökkenőmentes volt, addig az üzlet megnyitása már kevésbé. Rengeteg időbe telt, mire megszerezte az engedélyeket. Májusban költözött, kialakították az üzlethelyiséget, de nem tudott nyitni, mert a működési engedélyt csak augusztusban kapta meg.

Az üzletet önerőből valósította meg, amelynél fő szempont volt, hogy a későbbiekben más szolgáltatást is igénybe vehessenek a vendégek. Így az üzlet másik részében dolgozott már masszőr, kozmetikus, jelenleg egy műkörmös várja a szépülni vágyókat. Vannak tervei a további szolgáltatásbővítésre is, egyelőre egy jó kozmetikust keres. Zita minőségi alapanyagokat, kellékeket használ, amit utazóügynöktől szerez be.

– Csak előnye van a saját üzletnek, mert a magam ura vagyok. Tavaly sok fodrászüzlet bezárt, a kiadások emelkedése miatt, ezért is előny, hogy saját üzletem van, hiszen így megspórolom a bérleti díjat – emelte ki Zita.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.