- hirdetés -

Július 20-án strandvízilabda bajnokság Gyopárosfürdőn. A szombati nap a sport és fürdőzés kedvelőinek remek lehetőséget kínál.

A Budapesti Széchenyi fürdőben rajtolt a strandvízlabda bajnokság 14. szezonja, július vége felé már a negyed- és elődöntőkhöz jutottunk, a házigazda Orosháza.

A XIV. Tesco Strandvízilabda bajnokság orosházi állomásán most szombaton zajlanak le a negyed- és elődöntő mérkőzések. Az első meccs 10.30-kor kezdődik, a Demeter Eger és a Favágók csapnak össze elsőként. Őket követi a vízben a Tisztaerő – No Money No Honey (11.30), majd a Minune Baso – Egygól SE (12.30), végül a Szolnoki Homárok – Másnaposok (13.30). Az elődöntők 15 órakor kezdődnek el.

A rendezvénysorozatról infókat és fotókat találsz a Facebookon.

Amit a csapatokról tudni érdemes.

A No Money No Honey a komplett FTC csapat, nagyon magabiztosan kerültek be a balatonfüredi fordulóból, kiemelkedik Ernyey Márk és Francsics Dániel, mindketten az FTC játékosai. Ernyey a füredi forduló gólkirálya lett.

A Szolnoki Homárok kapuját az FTC kapusa, a volt válogatott Gárdonyi András védi, csatasorban tele első osztályú játékosokkal, úgy mint a válogatott kerettag Pásztor Mátyás illetve a szolnoki Tóth Péter. Ők a 2012-es bajnokok, a 2011-es ezüstérmesek.

A Demeter Eger csapatát egykori válogatott játékosok alkotják, megnyerték a 35+ masters EB-t, itt játszik a sokszoros magyar bajnok Bárány Attila illetve Binder Szabolcs. A sorozat nagy esélyesei.

Az Egygól SE BVSC-s játékosokra alapul, húzóemberei az Egerrel pár éve magyar bajnok Kotszidis Nikolaosz, valamint a BVSC-s Ambrus Ferenc, a sorozat meglepetései lehetnek.

A Minune Baso a Balaton specialistái, ám kikaptak a No Moneytól Balatonfüreden, mentségükre legyen szólva, hogy több játékosukat beválogatták a barcelonai világbajnokságra készülő csapatba. Ők azok, akik mindig elő tudnak húzni valamit a kalapból.

A Másnaposok kapujában a Szalay Iván-díjas Kardos Gergely, támadásban a KSI tehetséges utánpótlás válogatott játékosa Kalanovics Balázs, centerben a rutinos Csapó István. Nem szabad őket leírni.

A Tisztaerő több játékosa a junior válogatottal készül, csapatuk tagja a friss Universiade győztes Halek Márton, ha pótolni tudják hiányzó játékosaikat, akkor veszélyesek lehetnek bárkire.

A Favágók meglepetésre jutottak tovább csoportjukból, miután legyőzték a komoly erőt képviselő amerikai Pacific Tigerst. Csapatukat Bessenyei Richárd vitte a vállán. Kérdés, elég erősek lesznek-e Orosházán?

Nos, a szombat Gyopárosfürdőn igazán mozgalmasnak ígérkezik, hatalmas nézőseregre számítanak a strandvízilabda bajnokság szervezői.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.