- hirdetés -

Folytatódik az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös hátralékkezelő programja. Már lehet pályázni.

2013-ban 47 millió forintos összeggel folytatódik az a támogatási program, amellyel az EDF DÉMÁSZ a szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztóit segíti, hogy számukra is elérhető legyen az alapvető villamosenergia-szolgáltatás.

A tavalyi évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ Hálózat a közösségért programja a Dél-Alföldön 2860 ügyfélnek nyújtott segítséget 114 millió forint hátralék rendezésében.

Nagy segítséget jelenthet a program
Nagy segítséget jelenthet a program

Az idén is elsősorban azoknak jelenthet segítséget a támogatás, akik nagyobb hátralékkal rendelkeznek, kikapcsolási értesítőt kaptak, vagy már ki vannak kapcsolva a szolgáltatásból. Azok a rendszeresen fizető fogyasztók is igényelhetik a támogatást, akiknek szociális helyzetük miatt minden hónapban nehézséget okoz az áramszámla határidőre történő kiegyenlítése. Az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók pályázhatnak a mérőfelszerelés előtt felhalmozott hátralékuk rendezésére. Újdonság, hogy ebben az évben azok a fogyatékkal élő védendő fogyasztók is igénybe vehetik a támogatást, akiket súlyos betegségük miatt nem kapcsolhat ki a szolgáltató, ha hátralékot halmoztak fel. Őket a szeretetszolgálat munkatársai személyesen keresik fel otthonukban személyre szabott ajánlattal.

Az újabb támogatási program sokaknak segíthet a kikapcsolás elkerülésében és a felhalmozódott hátralék megelőzésében, de a végső cél a szemléletformálás és a tudatos energiafogyasztás erősítése.

A programban résztvevőknek legalább 50% önrészt kell vállalniuk hátralékuk rendezésében, amire egyedi részletfizetési lehetőséget is kaphatnak. A nyertes pályázókat életvezetési, energiatakarékossági tanácsokat tartalmazó kiadvány is segíti. A hozzá tartozó kérdőív kitöltése a támogatási szerződés feltétele.

A programra a Máltai Szeretetszolgálat honlapján, ide kattintva és a családsegítőkön keresztül lehet pályázni június 30-át követően. Azok, akik nem rendelkeznek internetes elérhetőséggel, a helyi családsegítő szolgálatoknál és a szeretetszolgálat munkatársainál is kérhetnek segítséget a jelentkezéshez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.