- hirdetés -

Rallyeból a szlalom szakágba pályázott át a Tótkomlós Racing, melyen idén rekordszámú nevező, és neves pilóták is részt vettek.

Újra felbőgtek a motorok múlt szombaton Tótkomlós belvárosában, ahol negyedik alkalommal rendezett autóversenyt a Tótkomlósi Autósport Egyesület. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenyszabályzatának változása miatt idén az egyesület az eddigi évekhez hasonlóan nem nevezhetett a rallye szakágba, azonban kitartó lobbinak köszönhetően más kategóriában, de elnyerték a rendezési jogot.

A rallye és a szlalom verseny legnagyobb különbsége, hogy a vezetőnek nincs navigátora. Utas engedélyezett – sok néző élt is a lehetőséggel –, azonban nem olvashat pályarajzot. Emellett a pálya kialakítása is más: 150 méternél nem lehet hosszabb egyenes szakasz, illetve egyéb technikai kérdésekben is vannak eltérések. A lényeg azonban nem változott: minden versenyző az idő ellen harcolt. Maradt a 2,7 kilométeres, Tótkomlós belvárosán végigfutó pályaszakasz, a már megszokott nyomvonalon. A biztonsági előírások betartásában tíz környező település közel 100 polgárőre segített.

Fotó: Simon László
Nyolcvanketten neveztek az idei versenyre (Fotó: Simon László)

A két napos rendezvény szombat délután kezdődött, ahol ünnepélyes rajtceremónia után bemutatkozott a 82 nevező: ez rekordnak számít a verseny eddigi történetében. Másnap, a többségében rallye első és másodosztályból, illetve szlalom szakosztályból érkezett pilóta több száz néző előtt száguldott a kisvárosban. Helyi színekben nyolc pilóta ült volán mögé.

Idén több nevesebb rallye pilóta is ellátogatott a versenyre, köztük Turi Tamás, többszörös magyar rallye bajnok, emellett itt volt Bakó László is.

– Végig a nézők előtt vezethetnek, ami nagyon tetszik a pilótáknak, ezért évek óta visszajárnak – tudtuk meg Karasz Róberttől, a Tótkomlós Racing főszervezőjétől. – Az országban szinte egyedülálló ez a verseny, erre büszkék is vagyunk.

Az egyesület a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközséggel közösen ismét gyűjtött adományt hét, helyi rászoruló gyermeknek. Az összegyűlt összeg átadására június 16-án, ünnepélyes istentisztelet keretében kerül sor. Az egyházközség egyébként 600 adag babgulyást is felajánlott a verseny rászoruló nézői, a pályabírók, illetve a polgárőrök számára, emellett ingyenes vércukor és vérnyomás méréssel várták a résztvevőket, érkeztek szép számmal Orosházáról is.

A verseny eredményeit kategóriákra bontva ide kattintva, az abszolút összesítést pedig itt találjátok meg, érdekességek és további fotók a verseny Facebook oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.