Felhőszakadás után állt a víz a belvárosi utcákon (frissítve)

Elképesztő felhőszakadás érte el Orosházát péntek este, egyes mért adatok szerint 37 mm eső esett rövid idő alatt. A belváros utcáin állt a víz.

Az esti órákban szakadt az eső Orosházán, a lehullott tetemes mennyiségű vizet a csatornarendszer nem tudta elvezetni.

Ha sikerült fotót, videót készítenetek a felhőszakadásról, akkor küldjétek el nekünk az info@oroscafe.hu e-mail címre.

Áll a víz a belvárosban, többek között a Kossuth utcán, a Táncsicson és az Észak utcán. A tűzoltók megkezdték a szivattyúzást.

20 óra körül 24 mm-t mértek, 20.45-kor olvasónk, Kovács Péter már 37 mm-t jelzett a Kossuth utcából Facebook oldalunkon.

“Ilyen eső még nem volt, 1989 óta lakunk a Hegedűs utcában, áll az víz a műhelyemben!” – írta az előbb a Facebookon Asztalosné Szilágyi Julianna.

A Lordok házából ilyen a belvárosi látkép eső után (Fotó: Lévai Anita)

A Lordok házából ilyen a belvárosi látkép eső után (klikk olvasói képekért) Fotó: Lévai Anita

A felhőszakadás után forgattunk a városban.

A Kossuth utca a művelődési háztól a Rákóczi utcáig teljesen víz alatt. A belvárosban az autók kerekei is alig látszanak ki. A tűzoltók folyamatosan kapják a riasztásokat: szivattyúztak a Táncsics utcán, majd az Északon, és 21 óra körül indultak a Dénes tanító utcába.

A pedált éri a víz a Kossuth utcán (Fotó: Melega Krisztián)

A pedált éri a víz a Kossuth utcán (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

A hirtelen lehullott csapadékmennyiséget a csatornarendszer képtelen elvezetni. A város több pontjáról azt az információt kaptuk, hogy áll a víz, és sajnos a jeget sem úsztuk meg.

Olvasónk, Szekeres Pál az alábbi felvételt készítette a Lehel utcán

Szabó Zoltán az alábbi felvételt készítette:

Emlékeztek a 2010-es csúnya jégesőre? Annak apropóján kérdeztünk rá akkor arra, hogy mi a teendő havaria esetén, a cikket ide klikkelve találjátok.

A péntek esti zuhé után a Dél-Alföld meteorológia szerint szombaton már kevés felhőre, és sok-sok napsütésre készülhetünk, ugyan a délutáni órákban helyenként nem kizárt kisebb zápor vagy zivatar sem. Gyenge, időnként mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás