- hirdetés -

Tizedik jubileumát ünnepli az Országos Patika Nap, Békés megyét idén az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár képviseli.

Ingyenes szűrések és előadások várják az érdeklődőket a Fehér Kígyó Gyógyszertárban június 5-én, szerdán. A megnyitó fél 11-kor lesz, ahol beszédet mond dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő, illetve Dr. Melczer Mária, a Magyar Gyógyszerész Kamara Békés Megyei elnöke. Köszöntőt mond továbbá Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka, a Fehér Kígyó Gyógyszertár vezetője és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és Magángyógyszerészek Országos Szövetségének megyei elnöke. Az ünnepségen részt vesz Dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház leendő főigazgatója is.

Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka vár mindekit a Patika napra
Dr. Herczegfalviné vár mindekit a Patika napra

Délelőtt 9 órától lehet jelentkezni az ingyenes szűrésekre, egészen 15 óráig. Újdonság a biorezonancia teszt és csontsűrűség mérés. Lesz Corason készülékes vérnyomás, testsúly, testmagasság és testtömegindex mérés. Kérhető koleszterin-, illetve vércukorszint meghatározás. Igény szerint számítógépes lúdtalpmérésre, prosztataszűrésre és arcdiagnosztikára is lehetőség lesz.

11 órától nyílt, tudományos előadáson vehet részt bárki, Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka az aradi születésű Winkler Lajos világhírű gyógyszerészről beszél.

Negyed 12-től dr. Floszberger Péter rheumatológus, az Orosházi Kórház Rehabilitációs Intézetének intézetvezető főorvosa a rheumatológiai rehabilitációról, 12 órától dr. Herczegfalvi Csanád a Fehér Kígyó Gyógyszertár szakgyógyszerésze tart előadást a probiotikumok szerepéről a mindennapokban. Negyed egytől Boróczky Béla, a Budapest Bank befektetési tanácsadója a betéti kamatcsökkentés kivédéséről beszél.

A szűrések és az előadások mellett ezen a napon zsűrizik a Fehér Kígyó gyermekrajzpályázatára érkezett alkotásokat is. A Speciális Ételek Konyhája készítményeiből – melyek glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételek – a helyszínen vásárolhatnak majd az érdeklődők, és egészségügyi termékekről is tájékozódhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.