Víz kvízzel a környezetvédelemért

Országos film és e-learning tananyagot indít útjára a Környezetügyért Felelős Államtitkárság, melyhez játék is kapcsolódik.

A “Múltunk és jövőnk a víz” kampány két héttel ezelőtt kezdődött, ennek részeként a hévégén indul a víz kvíz, melyet csütörtök délelőtt mutatott be a tótkomlósi Jankó János iskolában Buzsáné dr. Szabó Marianne, az államtitkárság munkatársa.

Az iskola diákjai mellett a Táncsicsból is érkeztek érdeklődők a tájékoztatóra. Április 22-én, a Föld Napján induló játék célja, hogy segítsenek a fiatalok szemléletmódváltásában, a környezeti nevelésében, és felismerjék azt, mennyire fontos kincs a víz.

kkk

A víz kvízről Buzsáné dr. Szabó Marianne tájékoztatott (Fotó: Rajki Judit)

Ehhez kapcsolódóan ismeretterjesztő sorozatot készítettek, melyet április 20-án kezdenek sugározni az M2-n, ennek alapján lehet majd kitölteni a 25 kérdéses online kvízt április 22-től. Egyénileg és osztállyal is jelentkezhetnek a 14-20 év közötti diákok. A játék május 24-éig tart, aki esetleg lemarad az eredeti adásról, az megnézheti az ismétlést a Duna Worldön, valamint az interneten.

A magyarországi vizekről szóló sorozathoz kapcsolódóan pedagógusok számára e-learninges anyagokat is létrehoztak, melyeket felhasználhatnak majd a tanórán.

Egyéni kategóriában tabletet, osztályok esetében pedig tizenkét kenutúrát, illetve hajókirándulást lehet nyerni, eredményhirdetés június 5-én lesz.

További információk, és az online játék itt található.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás