- hirdetés -

Három csapat indult a fővárosi megmérettetésen. A vezetőedző szerint minden sportoló elismerést érdemel.

A Magyar Tornaszövetség aerobik szakágának idei első versenyét Budapesten, a Vasas Sportcsarnokban rendezték április 13-án és 14-én. A Magyar Kupa első fordulóján Orosházáról három csapat indult.

A legkisebbek között, az UP IV-es korcsoportban challenge kategóriában képviselte az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Aerobik Szakosztályát a Kiss Patrícia, Balogh Nóra, Lukács Eszter, Bánfi Zita összeállítású csapat. A lányok korábban ilyen nagy versenyen még nem indultak, sőt a csapatból hárman csak szeptemberben kezdték el az aerobikot. A legkisebbek végül a hetedik helyen zártak.

A következő korcsoport az UP III challenge volt, ahol a Szonda Bettina, Őze Boglárka, Földesi Lili, Nagy Noémi alkotta orosházi csapat mutatta meg felkészültségét. A tornaszövetség által rendezett versenyen korábban még ők sem vettek részt. Kicsit megilletődve, a 24 tagú bírói tábla előtt a 12. helyen végeztek.

Az orosházi aerobik csapat (Fotó: egyesület)
Az orosházi aerobik csapat (Fotó: egyesület)

A nagyobbak az UP II-es korcsoport challenge kategóriájában versenyeztek Nagy Dominika, Lehoczky Fanni, Kishonti Zoé, Szonda Zsanett összeállításban, és a 8. helyezést érték el.
– Az ő eredményükkel különösképpen elégedett vagyok, hiszen a tavalyi évből tanulva már csak öt tized pont választja el őket a dobogótól. Természetesen mindhárom csapat elismerést érdemel. Ha ugyanilyen kitartóan dolgoznak, a szülői támogatással, a kemény munkával és kitartással beérik a befektetett munka gyümölcse – mondta el Zsigáné Mezei Beáta, az orosházi egyesület vezetőedzője.

Az orosházi aerobikosok már készülnek a következő versenyekre. Június 1-jén és 2-án rendezik a Magyar Kupa II. fordulóját, ami Eb-válogató és országos bajnokság is lesz egyben, és ismét meghívást kaptak a júniusi romániai nemzetközi tornára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.