- hirdetés -

Az első világháború miatt nem tudta lejátszani a focimeccset az OMTK a Szabadka ellen.

Június 15-én lesz 100 éve, hogy megalakult az Orosházi Munkás Testedző Kör, Orosháza legrégebbi, jelenleg is létező sportszervezete. A sporttörténeti eseményről egy rendezvénysorozat keretében emlékezik meg a város – mondta el az OrosCafénak Németh Béla, a szervezőbizottság elnöke.

– Tavaly ősszel kért fel dr. Dancsó József polgármester, hogy vállaljam el ezt a nemes feladatot. Koszorús Oszkár, Szűcs Ferenc, Soós Ferenc, Patyi Gábor, Rózsa Zoltán és Pusztai Lajos tagjai a jubileumi alkalomra alakult bizottságnak. A programot összeállítottuk. Június 15-én, 10 órakor lesz az ünnepi díszgyűlés, 13:30-kor az OMTK történetét bemutató kiállítás megnyitója és a könyvbemutató, 15:30-tól pedig a szabadkai öregfiúk ellen lépnek pályára az orosháziak – mondta el Németh Béla.

A mérkőzés érdekessége, hogy egy 100 évvel ezelőtti visszavágót pótolnak. Az 1913-ban megalakult OMTK-nak ahhoz, hogy a nemzeti bajnokságban részt vehessen, tesztmeccseket kellett játszania. Ellenfélnek Szabadkát jelölték ki, és az első mérkőzést le is játszották, a visszavágóra azonban a világháború kitörése miatt nem került sor.

– Most ezt a meccset pótoljuk közel 100 év után. A szabadkaiakkal már egyeztettünk, örömmel jönnek. A mérkőzés fővédnöke a szabadkai születésű Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár lesz – emelte ki Németh Béla.

Az OMTK szakosztályainak történetéről a következő hetekben olvashattok nálunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.