- hirdetés -

Nagyon fontos, ún. négypontos mérkőzés várt vasárnap este az orosházi lányokra. A 23 ponttal 6. helyen álló ONKC az ugyancsak 23 pontos, 7. helyezett Hajdúnánást fogadta. A mérkőzés tétje kettős volt. A győztes két ponttal elléphetett vetélytársától, ráadásul a szegedieket megelőzve előre léphetett a tabella 5. helyére.

ONKC – Hajdúnánás Thermál SC: 27–28 (18–14)

NBI/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 300 néző
Vezette : Bujdosó Zoltán és Mihály András

ONKC: TERENYI – Raffai-Such 3, Szász 2, ELHARDT 5, Ravasz 2, Gerzsényi 4, DOMOKOS 7. Cs.: Kothencz, Fodor (k) – Fazekas 2, KOVÁCS, Antal 2, Fabisz, Dancsó, Farkas, Molnár
Edző: Száva Flórián

Kiállítás: 8, ill. 4 perc, 7m-es: 2/2, ill. 5/4

Az ellenfél legjobb dobói: Csicsószki 7 és Darabos 5 góllal

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan mi, orosházi szurkolók nagyon szeretjük. Két Terenyi védés és két gól, Domokos Kinga és Szász Réka jóvoltából. Jól zárt a hazai hatos fal, mögötte pedig Terenyi Biankának köszönhetően ott volt a „biztos hátország”. Elől lendületesek, határozottak voltunk. Robogott az „Orosházi Expressz”, a 11. percben már 8-3-at mutatott az eredményjelző. Negyedóra elteltével csak annyit változott a helyzet, hogy a hazai fór hatra nőtt (15.p. 10–4). Ekkor – szinte törvényszerűen – vendég időkérés következett, utána pedig elkezdett zárkózni a Nánás. A 23. percben 13–11-nél Száva Flórián is úgy érezte, közbe kell avatkoznia. Az első félidőben regisztrált legkisebb különbség ezután érkezett el. Feljöttek a vendégek 1-re, de ekkor még rá tudtak tenni a lányaink egy lapáttal, aminek köszönhetően négygólos előnnyel mehettünk az öltözőbe.

Nem bírtunk a nánási lányokkal (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A második játékrész is jól kezdődött. Elhardt Edina góljával újra öt volt közte. Ezután kerültünk a lejtőre. Először csak éppen-éppen, aztán egyre gyorsabban száguldottunk lefelé. Sorra kihagytuk a ziccereinket és technikai hibák miatt is többször vesztettünk labdát. A Hajdúnánás megnyitotta védelmét és ez a rendkívül agresszív 5+1 sehogy sem ízlett a mieinknek. Át is vették a vezetést 20–21-nél, de még mindig sikerült újítani és három gyors hazai találattal a 45. percre ismét helyre állt a világ rendje (23–21). Továbbra is az volt a néző benyomása, mintha varázsütésre elfelejtettünk volna kézilabdázni. Az első félidei nagyszerű játéknak már nyomát sem igen láttuk. A vendégek agresszív védekezése lehetetlenné tette a folyamatos támadást. Ha valakinek mégis sikerült volna üres területre mozogva labdához jutni, a játékvezetők sípja harsant és lépéshiba miatt elvették (legtöbbször jogosan) a labdát. Ez volt az az időszak, amikor bármit próbáltak a lányok, semmi sem sikerült. Tíz perccel a vége előtt ismét x volt(24–24), majd újabb öt minutum elteltével már kettő oda (26–28). A végjátékban a vendégek okosan lassították a játékot. Az utolsó esély, hogy legalább döntetlenre mentsük a meccset 20 másodperccel a végső dudaszó előtt adódott. Ekkor egygólos hátrányban Terenyi hosszú átadása átcsúszott Szász kezei között és a vendégek örülhettek.

Száva Flórián: – Az elején azt csinálták a lányok, amit megbeszéltünk és ment is a szekér. A nyitott védelem elleni játékot rengeteget gyakoroltuk. Nem tudom, mi történt a csapattal, de ebből a meccsből is igyekszünk a tanulságokat hasznosítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.