- hirdetés -

Kétoldalú, elsősorban gazdasági kapcsolatok kiépítésére törekszik Orosháza és szerbiai testvérvárosa, Szenttamás.

Konkrét kérdésekkel érkeztek, és konkrét ötletekkel, együttműködési elképzelésekkel távoztak Szenttamás képviselői, miután látogatást tettek városunkban. Orosháza testvérvárosának polgármestere vezette azt a négytagú delegációt, amely a Linamarban, az öblösüveggyárban és a Merianban tájékozódott, hogy megismerje városunk gazdasági életének ezen szereplőit, és egyeztessen a lehetséges közös munkáról.

– Első alkalommal vagyunk itt Orosházán, amikor a gazdasági oldalát nézzük a testvérvárosi kapcsolatnak, és nagyon meglepődtem pozitív értelemben, amikor megláttam, hogy milyen gazdasági potenciállal rendelkezik ez a város – nyilatkozta Mladenovic Zorán szenttamási polgármester. – Nagyon komolyan fogtuk föl a testvérvárosi kapcsolatot, az itteni polgármesterrel azt szeretnénk, hogy ezen a téren is együttműködne a két város, kétirányú kapcsolatokat szeretnénk kiépíteni Orosházával.

A küldöttség a Merian Foods Kft üzemében is járt (Fotó: Rajki Judit)

– Bő egy hónappal ezelőtt orosházi küldöttség vett részt a Turjai Kolbászfesztiválon, amely Szenttamás községhez tartozik, és ott a polgármester úrral megegyeztünk abban, hogy túl ezeken a szokásos kulturális kapcsolatok ápolásán, szükséges volna egyáltalán meglátogatni egymást, hogy megnézzük, milyen gazdasági együttműködésre nyílik lehetőség – adja meg az előzmények ismertetőjét Zalai Mihály alpolgármester.

A látogatás konkrét hozadékaként orosházi cégvezető megívást kapott Szerbiába, hogy egy hasonló céget látogasson meg, illetve abban egyeztek meg egy másik cégnél, hogy kölcsönösen információt adnak egymásnak az Európai Unión kívüli lehetőségekről, illetve az Oroszországi lehetőségekről. A felmerült kérdésekről pedig folyamatosan egyeztetnek majd.

A Turjai Kolbászklub tagsága az idén Guinness-rekordot állított fel a világ leghosszabb kolbászával, ami 2029 méter hosszú volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.