- hirdetés -

Immár 9. alkalommal rendezik meg április 17-én az Aranymasni kulturális találkozót. 21 intézmény jelezte részvételét.

A hagyományos kulturális fesztivált a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület és a Vadvirág Esély Klub közösen szervezi, a rendezvényt április 17-én tartják a művelődési házban.

Kezdetben csak a szomszédos megyékből érkeztek fellépők, idén az előzetes visszajelzések alapján már öt megyéből 21 tagintézmény jelentkezett. A fellépő csoportok műsorában vers, színpadi játék, ének, modern és klasszikus táncprodukciók, illetve zenekari műsorszámok szerepelnek.

Az intézmények bemutatkozása mellett az értelmi sérült fiatalok számára fotópályázatot is hirdettek „Magyarország, ahogyan én látom” címmel. Szakavatott és elismert zsűri díjazza majd a fellépők produkcióit és a fotópályázatra beérkezett munkákat is.

Az Aranymasni találkozó az integrációs törekvések megvalósítására, bővítésére született 2003-ban. Egyrészt jó alkalmat nyújt a fellépő fiataloknak az ismerkedésre, barátságok kötésére, másrészt az érdeklődők is betekintést nyerhetnek az értelmileg sérült fiatalok világába, lehetőségük nyílik munkájuk és a kitartásuk megismerésére. A rendezvény első felében rendezik meg a kulturális fesztivált, majd a fotópályázat eredményhirdetése után zenés-táncos programmal folytatódik a fesztivál.

Április 17-én ismét szeretettel várják az érdeklődőket a művelődési házban, 9-16 óráig tartandó Aranymasni találkozóra. A támogatói jegy ára 500 forint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.