- hirdetés -

Orosházán is bemutatkozott az Alföld Vonósnégyes.

Virágvasárnapon Haydn muzsikáját tolmácsolták az evangélikus templomban. A zenekar fiatal zeneművészekből alakult tavaly októberben. Tagjai az ezt megelőző időszakban az ország különböző szimfonikus zenekaraiban játszottak.

Hoffmann Ágnes Orosházára költözése előtt a Budafoki Dohnányi Zenekar szólamvezetője volt, Benedekfi Zoltán a világhírű Szecsődi Ferenc növendékeként végzett a Szegedi Egyetem Zeneművészeti Karán, Szomor István és felesége Szomorné Budai Mariann a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar szólamvezetői voltak, ezt megelőzően több évig svájci ösztöndíjasként vettek részt barokk zenei mesterkurzusokon.

A zenekar fiatal zeneművészekből alakult tavaly októberben

Az együttes azzal a céllal alakult, hogy az együtt muzsikálás öröme mellett a zeneirodalom rendkívül gazdag vonós kamarazenei anyaga régiónk minél több templomában, kultúrközpontjában, hangversenytermében, értékmegőrző és értékteremtő módon, professzionális szinten szólalhasson meg. Az együttes apparátusából kifolyólag alapvetően a négy vonósra íródott repertoárt szólaltatja meg a barokktól a későromantikáig. A quartett templomi koncerthelyszíneken egyházi témájú, bibliai ihletésű zenedarabokat ad elő, de nem zárkózik el a könnyedebb hangvételű zeneművek – operettátiratok, népszerű musical dallamok – bálakon, gálaesteken történő előadásától sem.

Az Alföld Vonósnégyes sikeres hangversenyeket tudhat maga mögött. Ezek közül kiemelkedő a Csabagyöngye Kulturális Központ megnyitóján történő fellépésük, ahol klasszikus zenével fogadták az érkező közönséget és részt vettek a külön a megnyitóra komponált mű előadásában. Több ízben adtak templomi hangversenyeket, az orosházi, kondorosi evangélikus templomokban és a békéscsabai református templomban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.