- hirdetés -

Hóban, fagyban, esőben, szélben kezdte meg a 2013-as évadot az orosházi pilóta. Kárai Tamás tavaly már több versenyen is kóstolgatta a rallycross futamokat, de ebben az évben már a teljes szezonban rajthoz áll a jól ismert Skoda Fabiaval.

Az áprilisban szokatlan időjárás igencsak megnehezítette a pilóták dolgát, hiszen a gumiválasztás az ilyen extrém körülmények között a legfontosabb momentumnak számít. A Máriapócson megrendezett versenyhétvégét mindenki nagyon várta, hosszú volt a tél és a felkészülési időszak.

A szokatlan időjárás megnehezítette a versenyt (Fotó: Zoleg)

A 2011-es autocross Európa-bajnok, Kárai Tamás a kezdeti csúszkálgatások után az első és második előfutamot megnyerve pole pozícióból startolhatott a vasárnapi döntőben. Az évek óta ellenfélként nyilvántartott Harsányi Zolival (Mitsubishi Lancer) a rajt pillanatától izgalmas csatát szereztek az autósport szerelmeseinek. Az első kanyarhoz a mitsubishis pilóta ért elsőként, majd szorosan követte őt a „mi fiunk” egészen a leintésig.

– A rajt-elektronikán még sokat kell dolgoznunk, de elégedett vagyok a hétvégi teljesítményünkkel. Megnyugtató, hogy az autó jól működik, az apróbb változtatások, amiket a téli időszakban tettünk, jónak bizonyultak, és ami a legfontosabb, jól éreztem magam versenyzés közben. Bízom benne, hogy ez az érzés egész évben elkísér – mondta el Kárai Tamás a döntő után.

Videó összefoglaló:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8ksTxgkkMak

A Rallycross Országos Bajnokság mellett az Autocross Európa-bajnokságon is részt vesz a Kárai Motorsport versenyzője. A cél természetesen a 2012-es balszerencsés év után egy sikeres és jó hangulatú, kevés problémával fűszerezett idény abszolválása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.