- hirdetés -

Vasárnap kezdődik a Magyar Rallycross Bajnokság, amire Kárai Tamás is készül. A tavalyi autót tovább fejlesztették, az orosházi versenyző nagy reményeket fűz a mostani idényhez.

Péntek délután az utolsó simításokat végezték Kárai Tamás Skoda Fabiáján. A 2011-es esztendő autocross Európa bajnoka idén is rajthoz áll Magyarországon is.

– Ezen a hétvégén, húsvétkor Máriapócson indul az első Rallycross futam. A tesztek alapján jó az autó, bízom benne, hogy sikerül dobogóra kerülni – mondta Kárai Tamás.

A hétvégére sok esőt jósolnak a meteorológusok. ám az autóversenyző szerint ez különösebb problémát nem okoz majd, hiszen a műszaki csapattal sokat dolgoztak az elmúlt hetekben, hogy versenyképesek legyenek.
– Az autó maradt ugyanaz, egy 500 lóerős, 700 Newtonméter forgatónyomatékú Skoda Fabia, amin több apróságokat fejlesztettünk és javítottunk. Jelentős változás, hogy új programot kapott az autó, amitől azt várom, hogy megbízhatóbb lesz – fogalmazott.

Az autóra már felkerültek a matricák, indulhat a versenyszezon (Fotó: Melega Krisztián)

A magyar futamok mellett az Európa bajnokságra is készül Kárai Tamás, ami májusban kezdődik.
– A tavaly év vége eléggé problémás volt az EB-n, de reméljük ezeket a hibákat kiküszöböltük. Bár a rally cross magyar bajnoki futamokon teljesen más a pálya, mint az EB-n, de az autó tartósságát itt is tudjuk tesztelni. Ezért kiváló felkészülésnek, edzésnek is vehetőek a magyar versenyek, főleg az autónak, de nekem is – zárta Kárai Tamás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.